in

Δυστύχημα Τεμπών – Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του επιθεωρητή του ΟΣΕ

Νέο «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης εισέπραξε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για εμπλοκή στην τραγωδία Τεμπών, ο οποίος προ ημερών κλήθηκε να απολογηθεί και στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας από τον Οργανισμό.

  • Στο πλαίσιο αυτής απέρριψε τις κατηγορίες, που του επιρρίπτονται, για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή. Και περιγράφοντας τα γεγονότα εξέπεμψε κραυγή για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

«Πως αλλιώς να διατυμπανίσω ότι δεν ευθύνομαι για ότι συνέβη και ότι αδίκως ευρίσκομαι στη θέση του προσωρινά κρατούμενου; Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι οι αδυναμίες του σιδηροδρομικού δικτύου, τα τεράστια προβλήματα στην εγγενή λειτουργία του και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι υπαρκτοί και αρκεί μία σπίθα. Δεν ευθύνομαι εγώ, δεν μπορώ να σηκώσω στις πλάτες μου την ευθύνη για ένα τρομερό δυστύχημα στο οποίο εγώ δεν έθεσα σε λειτουργία κανένα γρανάζι για να συμβεί, ούτε θα μπορούσα να κάνω κάτι για να το αποτρέψω» σημειώνει, παραπέμποντας μάλιστα και στο γεγονός πως η ίδια του η οικογένεια χρησιμοποιεί το τρένο για τις μετακινήσεις της, με την κόρη του να έχει «ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη στο Βόλο λίγες ημέρες πριν με σιδηροδρομική αμαξοστοιχία και επρόκειτο να αναχωρήσει και πάλι με το ίδιο μέσο».

  • Επιθεωρητής του ΟΣΕ για εμπλοκή στην τραγωδία Τεμπών: Το αίτημα αποφυλάκισης

Τον περασμένο Απρίλιο ο επιθεωρητής του ΟΣΕ είχε υποβάλλει αίτημα κατά της διάταξης προσωρινής κράτησης, που δεν έγινε δεκτό από τον ανακριτή. Απορριπτικό, όμως, ήταν και το αντίστοιχο πρόσφατο αίτημα προς το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάνθηκε πως εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι πως «πιθανολογείται ότι θα προβεί σε πράξεις συγκάλυψης των εγκλημάτων του επί σκοπού αποποίησης της ευθύνης που τον βαρύνει».

  • Κρίθηκε, επίσης, ότι «το γεγονός της συνταξιοδότησης του και της αποχώρησής του από την ενεργό υπηρεσία δεν αναιρεί το βάσιμο κίνδυνο ανάπτυξης παραβατικής συμπεριφοράς του προς συγκάλυψη των εγκλημάτων που έχει τελέσει, σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος, ακόμη και μετά την τυπική αποχώρησή του από την εργασία του στον ΟΣΕ στο τέλος του μηνός Αυγούστου του τρέχοντος έτους, ενόψει των δεσμών που έχει αναπτύξει με τα στελέχη του Οργανισμού από όλα τα έτη που κατείχε θέσεις ευθύνης άμεσα σχετιζόμενες με την ασφάλεια της κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

Κόρινθος ΤΩΡΑ – Μαχαίρωσε τον πατέρα του στην κοιλιά. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Αντάλλαξαν πυροβολισμούς για τον θάνατο 18χρονης στην Λάρισα