in

Δολοφονία στη Σαλαμίνα – Η οικογένεια της 43χρονης θα κινηθεί νομικά εναντίον των αστυνομικών

Ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μιλά στο Flash.gr για τη γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα, που σόκαρε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο πριν από μερικές ημέρες.Ενόψει και της απολογίας του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου την Παρασκευή (8/12) ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιώς, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης αναφέρει ότι το «ειδεχθές αυτό έγκλημα έχει παγώσει την κοινωνία μας και έχει προκαλέσει πάρα πολλές αντιδράσεις».

  • Όπως αποκαλύπτει, η πλευρά του θύματος θα κινηθεί και νομικά εναντίον των των αστυνομικών οι οποίοι – όπως υποστηρίζει – δεν έχουν τελέσει το καθήκον τους όπως θα έπρεπε αλλά «τουναντίον έχουν υποπέσει στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος» γιατί εάν είχαν συλλάβει, στα όρια του αυτοφώρου, τον 71χρονο, «ίσως και να μην υπήρχε τώρα καμία συζήτηση για τη δολοφονία που συνέβη σε αυτό το κορίτσι».

«Θα πρέπει οι Αρχές, και οι αστυνομικές όπως και οι δικαστικές, να είναι προετοιμασμένες για οποιοδήποτε συμβάν ενδοοικογενειακής βίας. Εάν δεν υπάρχει εκπαίδευση στην Ελληνική Αστυνομία και υφίστανται τεράστιες ευθύνες, θα πρέπει να διαταχθεί ειδική ένορκη διοικητική εξέταση η οποία θα αποδώσει ευθύνες και εισαγγελική παρέμβαση για να μην υπάρξει στο μέλλον άλλη ανθρωποκτονία. Οι δικαιολογίες της κυρίας Δημογλίδου η οποία είναι εκπρόσωπος τύπου των αστυνομικών της ελληνικής αστυνομίας και του υπουργείου δεν μπορεί να σταθεί στη λογική ότι ο αστυνομικός έκανε καλά το καθήκον του. Γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας διώκεται αυτεπάγγελτα χωρίς να χρειάζεται έγκληση από την παθούσα. Θα έπρεπε λοιπόν να είχε επιληφθεί άμεσα ο αστυνομικός και όχι να είχε πει “περάστε την επόμενη ημέρα από το τμήμα”, κι έτσι να έχει ξεφύγει ο κατηγορούμενος», πρόσθεσε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πιο σ3ξι δεν γίνεται – Βίντεο ΕΠΟΣ από Παναγιώταρου την ώρα που αλλάζει ρούχα – Σούπερ μίνι, χωρίς σουτιέν!

Έλενα Κώνστα – Οι πόζες της με μαγιό απλά ερεθιστικές. Απολαύστε την…