in

AngryAngry OMGOMG

Δολοφονία Άλκη Καμπανού – Η κατάθεση του μάρτυρα-κλειδί για την επίθεση στον 19χρονο

Ο πρώτος από τους συνολικά 26 μάρτυρες του κατηγορητηρίου αναμένεται να καταθέσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου θα «αναβιώσει» η υπόθεση της δολοφονική επίθεσης, με οπαδικά κίνητρα, εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού και των δύο φίλων του.

  • Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 12 άτομα – ηλικίας 21 έως 26 ετών, όλοι οπαδοί της ίδιας ομάδας, και άπαντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού, ο ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη. Επιπλέον, όλοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Συνεχίζεται αύριο η δική για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

  • Σύμφωνα με τον κατάλογο των μαρτύρων, η τρίτη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα ξεκινήσει με την κατάθεση ενός από τους δύο φίλους του αδικοχαμένου Άλκη, που ήταν παρών στο αιματηρό επεισόδιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, και συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας – θύμα της «τυφλής» αιματηρής επίθεσης, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς, καθώς θα περιγράψει τα γεγονότα όπως έγιναν και τα βίωσαν ο Άλκης και οι τέσσερις φίλοι του που ήρθαν αντιμέτωποι με τους οπλισμένους «χούλιγκανς» όταν οι δράστες τους εντόπισαν στην οδό Θ. Γαζή.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, κανένας από τους 12 κατηγορούμενους δεν παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον άτυχο Άλκη, ωστόσο όλοι τους αποδέχθηκαν ότι ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο. Τέσσερις εξ αυτών ζήτησαν συγνώμη από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού, χωρίς όμως να γυρίσουν το βλέμμα τους προς την μητέρα και τον πατέρα του θύματος που κάθονταν στις πρώτες θέσεις της δικαστικής αίθουσας.

Το γεγονός ότι στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως ούτε καν ακούμπησαν τον άτυχο 19χρονο, «εξόργισε» τον συνήγορο πολιτικής αγωγής, Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ενώ έχουν διαπιστωθεί στον Άλκη 40 και πλέον τραύματα, τον έχουν πολτοποιήσει, τον έχουν κατακρεουργήσει, έρχονται τώρα στο δικαστήριο όλοι και λένε “δεν το έκανα εγώ”. Δεν παραδέχτηκε κανείς ότι έκανε κάτι. Όλοι είπαν “το έκαναν οι άλλοι”. Ενώ αρνούνται λένε και συγγνώμη. Αν αυτό δεν είναι πραγματικά αυτογελοιοποίηση, τι να πω;».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θεσσαλονίκη – Σοκαριστική καταγγελία για κακοποίηση 49χρονου σε δομή φροντίδας

Κρήτη – Σκύλος θρηνεί τον τετράποδο φίλο του και δεν τον εγκαταλείπει…