in ,

AngryAngry

Δήμαρχος ενώπιον της Δικαιοσύνης για δύο τζιπ – Επιπλέον θα επιβαρυνθεί με δικαστικά έξοδα

Ενώπιον της Δικαιοσύνης για την αγορά δύο οχημάτων 4Χ4, τα οποία θα προορίζονταν για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, αλλά τελικώς εξυπηρετούν προσωπικές… μετακινήσεις του δημάρχου και ενός αντιδημάρχου, όπως έχει καταγγείλει η αντιπολίτευση, βρίσκεται ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός.

Πρόκειται για οχήματα που αγοράστηκαν παρατύπως το 2020, δεν πληρώθηκαν ποτέ λόγω νομικού κωλύματος και πλέον ο ιδιώτης διεκδικεί τα χρήματά του μέσω της δικαιοσύνης. Η υπόθεση θεωρείται «χαμένη» για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, ο οποίος θα επιβαρύνει τα δημοτικά του ταμεία όχι μόνο με την αξία αγοράς των οχημάτων αλλά και με δικαστικά έξοδα και τόκους διετίας.

  • Τον Μάρτιο του 2020, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσιζε για την αγορά δύο οχημάτων, τύπου τζιπ, στα οποία θα τοποθετούνταν υδροφόρες και θα χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες ενίσχυσης της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Στην απόφαση είχε συναινέσει και η αντιπολίτευση, αναγνωρίζοντας το έλλειμμα οχημάτων στον συγκεκριμένο τομέα.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, αντί να γίνει δημοπρασία για την προμήθεια των δύο οχημάτων και ο δήμος να πετύχει καλύτερη τιμή, η αγορά έγινε με απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη. Η απευθείας αγορά δεν είναι σύννομη με αποτέλεσμα όταν τον Μάιο του 2020 εκδόθηκε ένταλμα πληρωμής για τα δύο τζιπ, η ταμίας να αρνηθεί να τα πληρώσει. Ζήτησε «εντέλλεσθε» από τον δήμαρχο, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τυχόν καταλογισμό σε βάρος του, άφησε το ένταλμα σε εκκρεμότητα.

Ο ιδιώτης που περίμενε να πάρει τα χρήματά του καταφέρθηκε με αγωγή εναντίον του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Η υπόθεση βρίσκεται στο εφετείο μετά από προσφυγή του Δήμου κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τον ιδιώτη. Η υπόθεση δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει.

Ωστόσο, χαρακτηρίζεται «χαμένη». «Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δεν θα πληρώσει μόνο την αξία των οχημάτων, η οποία θα καλυφθεί από τα τακτικά του έσοδα, αλλά επιπλέον θα επιβαρυνθεί με δικαστικά έξοδα που ήδη αγγίζουν τις 3.000 ευρώ αλλά και τόκους. Κι όλα αυτά για να έχουν οχήματα για προσωπικές τους μετακινήσεις ο δήμαρχος και ένας αντιδήμαρχος, αντί τα οχήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για λόγους πολιτικής προστασίας», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θεσσαλονίκη – Ποινική δίωξη για το νεκρό 2,5 ετών κοριτσάκι. Τι λέει η δικηγόρος της μητέρας

Συλλυπητήρια της ΑΕΚ για το νεκρό αθλητή χάντμπολ Τάσο Ξεκουκουλωτάκη – «Δεν υπάρχουν λόγια»