in

Δίκη Πισπιρίγκου – «Ντροπή σου επιστήμονα απατεώνα» είπε ο Κούγιας στον καθηγητή τοξικολογίας Ράικο

Ένταση σημειώθηκε και σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου διεξάγεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν ο συνήγορό της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγιας επιτέθηκε λεκτικά στον επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ καθηγητή τοξικολογίας Ν. Ράικο.«Ντροπή σου αθεόφοβε, επιστήμονα απατεώνα, ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ» φώναξε στον κ. Ράικο ο συνήγορος υπεράσπισης την ώρα που του έθετε ερωτήσεις.

  • Αφορμή αποτέλεσε ο εξής διάλογος που είχε προηγηθεί στο ακροατήριο μεταξύ του κ. Κούγια και του μάρτυρα, ο οποίος υπογράφει τη τοξικολογική εξέταση που έγινε στο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας και σε αυτή στηρίζεται η κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία της κόρης με τη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης (δηλητηρίαση).

Αλ. Κούγιας: Στις 14/3/22 ήταν η γνωμοδότηση σας στην ανακρίτρια κ. Σαλάππα με βάση την οποία συνελήφθη η κατηγορούμενη. Για αυτήν την ανακάλυψη σας έχετε κάνει κάποια δημοσίευση;

  • Ν. Ράικος: Υπάρχει δημοσίευση. Για τη μέθοδο αυτή υπάρχει δημοσίευση από τον Φλεβάρη του 2022.

Αλ. Κούγιας: Ντροπή σου. Ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ. Έχεις κάνει δημοσίευση πριν τη γνωμοδότηση; Ντροπή σου. Αθεόφοβε και κάνε μου μήνυση. Τώρα κάνε μου μήνυση!

  • Μάλιστα την ώρα εκείνη η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία μαζί με τον πατριό της κατηγορούμενης και την αδελφή της, ακούστηκε να λέει για τον κ. Ράικο. «Κοίτα τον, γελάει».

Πρόεδρος: Αν ξαναμιλήσετε θα βρεθείτε έξω. Θα δείχνετε σεβασμό στο δικαστήριο.

  • Μητέρα: Να βρεθώ

Κούγιας: Ζητώ διακοπή για πέντε λεπτά.

  • Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή που ζήτησε ο συνήγορος και εκείνος αποχωρώντας από την αίθουσα φώναξε στον κ. Ράικο «επιστήμονα, απατεώνα». Η ένταση μάλιστα συνεχίστηκε για λίγο και εκτός αίθουσας. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου φώναζε στο διάδρομο προς τον κ. Ράϊκο: «Απατεώνα, απατεώνα. Επιστημονικέ απατεώνα. Κάνε μου μήνυση τώρα»!

Νωρίτερα, ο κ. Κούγιας ρώτησε τον κ. Ράικο:

  • Κούγιας: Στο βιογραφικό σας δηλώνετε ιατροδικαστής. Κυρία πρόεδρε πρόκειται για έναν άνθρωπο με ελλιπείς γνώσεις που απλά μαζεύει πτυχία. Κάνατε κύριε καμία άλλη σπουδή;

Μάρτυρας: Η ερευνητική μου δουλειά, η ακαδημαϊκή μου πορεία! Εκπαιδεύω δικαστικούς τοξικολογους!

  • Πρόεδρος: Τέλος κύριε μάρτυρα. Δεν απαντάτε.

Κούγιας: Κυρία Πρόεδρε να είστε πιο ευγενική…

  • Πρόεδρος: Και εσείς να ρωτάτε εντός του θέματος…

Κούγιας: Σαν ιατροδικαστής πόσες νεκροψίες – νεκροτομές έχετε κάνει;

  • Μάρτυρας: Πάνω από 300 νεκροτομές έχω και κλινικές εξετάσεις. Η ομάδα μου είναι η μόνη ομάδα που κάνει κλινική τοξικολογια. Έχω πάνω από 1000 περιστατικά τον χρόνο. Κούγιας: Σε υπόθεση προ ετών που είχα την υπόθεση με το αρσενικό και τον καθηγητή στη Θεσσαλονίκη…

Πρόεδρος: Τι σχέση έχει αυτή η υπόθεση με αυτή που δικάζουμε εδώ;

  • Κουγιας: Απευθύνθηκε στον κ. Τσατσάκη.

Μάρτυρας: Όχι βέβαια.

  • Πρόεδρος: Δεν θα απαντήσετε.

Στη συνεχεία ο κ. Κούγιας προσέφυγε στο δικαστήριο το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε μεροληπτικό και ζήτησε να του επιτραπεί η ερώτηση. Το δικαστήριο με πρόταση και της εισαγγελέα της έδρας απέρριψε ομόφωνα την προσφυγή. Ωστόσο, ακολούθησε άλλη προσφυγή λίγο αργότερα από τον συνήγορο, ο οποίος θέλησε να υποβάλλει ερωτήσεις στον μάρτυρα για την υπόθεση δηλητηρίασης με αρσενικό στη Θεσσαλονίκη. Και πάλι το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του κ. Κούγια και απαγόρευσε την ερώτηση.

  • «Είστε μεροληπτική, δεν με αφήνετε να κάνω ερωτήσεις που κατατείνουν στο ότι ο μάρτυρας ψεύδεται» είπε ο κ. Κούγιας απευθυνόμενος στην έδρα.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Φαίη Σκορδά – Η βουτιά που προκάλεσε σεισμό. Δείτε τη…

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Ελεύθερη διέλευση στα διόδια