in

Δίκη Καμπανού – «Μαχαίρωσα δύο φορές τον φίλο του Άλκη»

Για τη δική του συμμετοχή στο περιστατικό μίλησε, κατά την απολογία του, ο 9ος από τους 12 κατηγορούμενους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του Άλκη και του τραυματισμού των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου.

  • Ο 26χρονος συνοδηγός του τρίτου οχήματος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος και ότι μαχαίρωσε τον Α.Β. αλλά δεν γνωρίζει ποιος χτύπησε τον Άλκη. “Ό,τι και να πω είναι ανούσιο. Τα λόγια μπροστά στο θάνατο ενός νέου παιδιού δεν έχουν καμία σημασία. Έχω κι εγώ νιώσει τον πόνο από τον πρόσφατο θάνατο δικού μου ανθρώπου. Ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη από την οικογένειά Καμπανού και από τους φίλους του Άλκη” ανέφερε στην αρχή της απολογίας του. Σημείωσε ότι σύχναζε στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα ενώ ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για μια κοπέλα και ότι είχε γνωστούς και πήγαινε στο σύνδεσμο της “Θύρας 4”.

“Εκείνη την ημέρα τελείωσα τη δουλειά και πήγα στην “4” για ένα ποτό. Επικρατούσε αναστάτωση για το περιστατικό του Ωραιοκάστρου.

  • Αυθόρμητα τους είπα ότι “θα έρθω στο Χαριλάου”. Εκείνη στιγμή με πήρε ο 12ος τηλέφωνο. Όταν ήρθε του είπα να βάλει αμάξι για να πάμε και δέχτηκε. Του είπα ότι θα πάμε να τσακωθούμε” επισήμανε ο 26χρονος μάγειρας ο οποίος παραδέχτηκε ότι έφερε το “κάραμπιτ”, μαζί του. “Εγώ πήρα ένα μαχαίρι από τον σύνδεσμο. Είχε σε μια γωνιά ανοικτή μια παπουτσοθήκη όπου μέσα είχε μαχαίρια. Πήρα το μικρότερο, το πιο ακίνδυνο όπως θεωρούσα τότε. Είχε τη μικρότερη λάμα. Έχω χρησιμοποιήσει τέτοια μαχαίρια στην κουζίνα.

Έχω την εντύπωση ότι είδα κι άλλους. Είχε ένα ξύλο ο 11ος κι ένα κόκκινο λοστό ο 10ος- αργότερα κατάλαβα ότι ήταν το δρεπάνι. Εγώ σκεφτόμουν μην μας περιμένουν, γι’ αυτό πήρα το μαχαίρι. Έχω ξαναβρεθεί σε ανάλογο περιστατικό στην Αθήνα όταν έγινε επίθεση στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ”.

  • Όσον αφορά το θανατηφόρο περιστατικό είπε ότι :

“Είδα άτομα, τον 2ο, να βγαίνουν. Τότε το αμάξι μας έστριψε απότομα στην οδό Γαζή. Είδαμε 5 άτομα να είναι στα σκαλάκια. 15 μέτρα μετά σταμάτησε το αμάξι μας και άνοιξαν οι πόρτες.
Όταν βγήκα εγώ, ο 10ος ήταν 5 μέτρα μπροστά. Είχα το μαχαίρι στην τσέπη. Είδα ένα κράνος που χτύπησε τον 2ο και ξεκίνησε η συμπλοκή. Επιταχύναμε και είδα τον 10ο να ανοίγει το δρεπάνι. Ο 11ος ήταν πίσω μου. Ο 10ος ανέβηκε τα σκαλιά και χτύπησε κάποιον που προσπαθούσε να περάσει το τοιχάκι. Προσπέρασα. Ο 2ος πάλευε με κάποιον και ήρθα από δεξιά του. Είχα βγάλει το μαχαίρι και μαχαίρωσα δύο φορές στο αριστερό πόδι τον ΑΒ, πάνω από το γόνατο. Είδα το χέρι του 2ου να κουνιέται αλλά δεν είχα δει το μαχαίρι. Και ο ΑΒ έδινε κλοτσιές. Εγώ ξέρω ακριβώς που χτύπησα. Ένιωσα ένα σκούντημα στον ώμο. Ένας από την παρέα των 5 άρχισε να τρέχει και τον κυνήγησα κι εγώ, μέχρι τη γωνία της οδού Πλαστήρα με την Γαζή. Δεν ξέρω ποιος ήταν. Είδα τον 11ο με κράνος και στειλιάρι. Χτύπησε δύο φορές ένα παιδί πάνω στα σκαλιά. Τον προσπέρασα και ανέβηκα πάνω στα σκαλιά . Έπιασα το 2ο από τον ώμο. Άρχισα να φωνάζω “πάμε, σπάμε”. Ήταν ένα παιδί κάτω στη γωνία, το είδα με την άκρη του ματιού μου. Μόνος του ήταν. Όταν εγώ ήμουν στη συμπλοκή. Την πρώτη φορά ο Άλκης ήταν από πίσω. Θυμάμαι ότι είχε κόσμο”.

  • Ακόμη είπε: “Το ίδιο βράδυ είδα τι είχε συμβεί. Δεν περιγράφεται με λόγια το συναίσθημα. Μου κόπηκαν τα πόδια. Το είπα στον 12ο το ιδιο βράδυ. Του είπα “ένα παιδί πέθανε”. Άλλαξε χρώματα. Του ζήτησα συγγνώμη γιατί εγώ του είπα να έρθει. Μετά γύρισα σπίτι. Πέταξα τον κινητό μου για να μην συλληφθώ. Στη Θεσσαλονίκη ήμουν. Ήθελα εγώ να το πω στους γονείς μου, όχι να το μάθουν από τα κανάλια. Μετά παραδόθηκα. Αυτό που κάναμε ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος. Στα οπαδικά επεισόδια χτυπάνε στα πόδια και στο κεφάλι . Δεν θέλαμε να σκοτώσουμε σε καμία περίπτωση. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι ήμουν σε μια συμπλοκή που έγινε αυτό. Έχω τεράστιο βάρος μέσα μου. Παραδόθηκα για να δώσω τις εξηγήσεις μου στη Δικαιοσύνη γι’ αυτό που έχω κάνει εγώ. Ο καθένας ξέρει τι έχει κάνει”.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Μόνο εδώ – Οι δύο αλήθειες που δεν είπε ο Χανταμπάκης και οι δύο λόγοι που πήγε στο «Survivor».

Θεσσαλονίκη – Καταδικάστηκε ο παπατζής εξορκιστής της «Εκκλησίας των Εθνών»