in

CuteCute

Δικαίωση για πατέρα – Κέρδισε οριστική αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών του

Μια απίστευτη ιστορία έζησε ένας πατέρας και τα δυο του παιδιά. Ο πατέρας κυνήγησε την επιμέλεια των παιδιών του που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες -όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο- με τη μητέρα τους.

  • Τα παιδιά ήταν παραμελημένα. Τα εγκατέλειπε μέσα στο σπίτι για ώρες και όλα αυτά ενώ η μητέρα είχε την αποκλειστική επιμέλεια μετά το διαζύγιο που πήραν πριν από 7 χρόνια!

Μετά από έξι χρόνια δύσκολου και ασταμάτητου αγώνα, ο πατέρας κατάφερε να πάρει οριστική αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών του, δεκαέξι και επτά χρονών. Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ σε πρώτη φάση την προσωρινή επιμέλεια είχε η μητέρα, μέσω ασφαλιστικών μέτρων, το δικαστήριο ανέτρεψε την κατάσταση και την έδωσε στον πατέρα. Η δε οριστική απόφαση επί της αγωγής επισφράγισε με τον πιο επίσημο τρόπο το νέα κατάσταση με την οποία τα μόνα κερδισμένα είναι τα δύο παιδιά.

Είναι δε πρωτοφανές ότι το δικαστήριο δεν έδωσε  ούτε μια μέρα επικοινωνία της μητέρας με τα παιδιά!

Το σκεπτικό της απόφασης παρουσιάζει γεγονότα που αποδείχθηκαν στο ακροατήριο και οι λεπτομέρειες σοκάρουν..

Η μητέρα σε όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο εντός όσο και εκτός γάμου παρουσίαζε αποκλίνουσα συμπεριφορά που έφτανε πολλές φορές στα όρια παρανοητικότητας. Για παράδειγμα δεν έδινε φαγητό στα παιδιά της αλλά και ούτε άφηνε τον πατέρα να το κάνει, εξαφανιζόταν για ώρες από το σπίτι, είτε μέρα, είτε νύχτα και τα άφηνε μόνα – έβγαζε δε το τηλέφωνο από την πρίζα για να μη ξέρει κανείς τίποτα, το σπίτι ήταν γεμάτο κατσαρίδες και βρωμιές. Κατά περιόδους εξαφάνιζε τα έπιπλα από το σπίτι και κοιμόντουσαν όπου να ‘ναι.

Ο πατέρας ο οποίος είναι επιστήμονας υγείας, μάταια προσπαθούσε να συμμαζέψει την κατάσταση. Από ένα σημείο και μετά, η μητέρα δεν του επέτρεπε την είσοδο στο σπίτι απειλώντας τον υστερικά.

Ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας είναι οι φόβοι που είχαν δημιουργηθεί στον πατέρα ο οποίος για να είναι κοντά στα παιδιά κοιμότανε στο αυτοκίνητο έξω από το σπίτι ώστε να είναι σε ετοιμότητα μήπως και συμβεί κάτι.

Το 2017 απελπισμένος, αποφάσισε να απευθυνθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες,  τα πράγματα πήραν το δρόμο τους καθώς κινήθηκε παρουσιάζοντας στοιχεία και υλικό ώστε να φθάσει στην λυτρωτική απόφαση για τον ίδιο και τα παιδιά του!

Η δικηγόρος, κ. Μεταξία Σμαΐλη δήλωσε σχετικά: «Μια δίκαιη απόφαση σταθμός που στηρίχθηκε κυρίως στην βούληση των δύο ανήλικων τέκνων (η πρόεδρος κάλεσε τα παιδιά στο γραφείο της προκειμένου να ακούσει την γνώμη τους). Η ελληνική δικαιοσύνη επέδειξε αντανακλαστικά και βοηθούμενη από τις διατάξεις του νέου νόμου 4800/2021 οριστικοποίησε την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας  στον γονέα (πατέρα στην προκειμένη περίπτωση) που παρέχει τα εχέγγυα για την σωστή ανατροφή, επίβλεψη, υγεία και μόρφωση των τέκνων του.»

Η δικηγόρος, κ. Μεταξία Σμαΐλη
Η δικηγόρος, κ. Μεταξία Σμαΐλη

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θρίλερ στην Πάτρα – Ημερομηνία «κλειδί» η αυριανή για το διαζύγιο του ζευγαριού (Βίντεο)

Πωπω φράγκα – Αυτά είναι τα πιο ακριβά διαζύγια όλων των εποχών