in

Διασώστης ήρωας της Πυροσβεστικής – «Γινόμαστε ο σύζυγος, ο αδερφός, ο πατέρας»

Αν οι ήρωες είχαν όνομα, τότε σίγουρα θα είχαν το όνομα καθενός και κάθε μιας από τους 750 πυροσβέστες που ήταν στην πρώτη γραμμή ενός «πολέμου» όπως το χαρακτηρίζουν και οι ίδιοι, στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας.

 

Νύχτα και μέρα έσωζαν ζωές, έδιναν το χέρι τους σε ανθρώπους που χρειάζονταν την βοήθεια τους, αλλά κυρίως έκαναν ανθρώπους να νιώσουν ασφάλεια και ότι υπάρχει δίπλα τους κάποιος για να τους βοηθήσει.Απεγκλωβισμοί ηλικιωμένων με βάρκα από διασώστες της Πυροσβεστικής

  • Ο Νίκος Βυθούλκας είναι μέλος της ΕΜΑΚ και συγκεκριμένα της ομάδας ορμητικών νερών που από την πρώτη στιγμή μαζί με τους συναδέλφους του, πήρε μέρος σε επικίνδυνες επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων νύχτα και μέρα με τις σωσίβιες λέμβους και απεγκλώβιζαν πολίτες από τα σπίτια τους.Διασώστες της πυροσβεστικής απεγκλωβίζουν με βάρκα ηλικιωμένους στη Θεσσαλία. Μιλά  για τις δραματικές εκείνες ώρες και επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι η λέξη αυτοθυσία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή όλων των επιχειρήσεων της πυροσβεστικής.

Οι εικόνες που έφταναν σε εμάς ήταν σαν ένας πόλεμος. Με το νερό και το χρόνο. Ποσό δύσκολα ήταν να πρέπει να κάνετε επιχειρήσεις διασώσεις κάτω από τέτοιες συνθήκες;

  • Πραγματικά οι συνθήκες κατά τη διάρκεια αυτού του είδους των επιχειρήσεων μοιάζουν σε εισαγωγικά «πολεμικές». Υπάρχει μια σειρά από «μάχες» τις οποίες καλούμαστε να δώσουμε και να κερδίσουμε… μάχη με τα στοιχεία της φύσης, μάχη με τις συνθήκες, μάχη με τα ορμητικά νερά, μάχη με το χρόνο….Οι επιχειρήσεις σε αυτές τις συνθήκες είναι πραγματικά δύσκολες, απαιτητικές και λίαν εξαντλητικές και απαιτούν συνεχή ετοιμότητα, οξυδέρκεια, ευελιξία, αντίληψη και αντοχή. Καλούμαστε να επιχειρήσουμε επί σειρά ημερών σε άγνωστα πεδία και συνθήκες οι οποίες εγκυμονούν εκ φύσεως κινδύνους και ένεκα των συνθηκών αυτοί πλέον πληθύνουν. Ως οργανωμένη, εκπαιδευμένη και έμπειρη ομάδα ωστόσο, επιχειρούμε με αυστηρά πρωτόκολλα και διαδικασίες, εστιάζουμε στους αντικειμενικούς σκοπούς τους οποίες έχουμε θέσει ήδη από την εκτίμηση κινδύνου και το σχεδιασμό της επιχείρησης μας και εφαρμόζοντας τεχνικές και δεξιότητες οι οποίες μας επιτρέπουν να μετριάζουμε τους κινδύνους αυτούς αποδίδουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των συμπολιτών μας.

 

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Δείτε τα – Αυτά είναι τα νέα emoji που θα έρθουν σύντομα στα κινητά σας!

To Mega επενδύει στην ενημέρωση μέσω της ψυχαγωγίας