in

OMGOMG WTFWTF

«Δεν κρύβομαι, είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης», λέει ο ιερέας που κατηγορείται ότι ξάφρισε €1,3 εκατ. από πολίτες

«Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης, παραμένω στον ναό και δε κρύβομαι», λέει στο protothema.gr ο 68χρονος ιερέας από τη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι, μαζί με έναν ακόμα πρώην ιερά που έχει καθαιρεθεί κι άλλους συνεργούς τους, έστησαν απάτη με λεία που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το protothema.gr συνάντησε τον ιερέα στον Αρχιμανδρίτη στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί και το μόνο που θέλησε να πει ο 68χρονος είναι ότι παραμένει στη θέση που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες και δεν κρύβεται από τον κόσμο και από τη δικαιοσύνη που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση.

«Δε μπορώ να μιλήσω, δε μου το επιτρέπει ο εισαγγελέας. Αν μου φέρετε ένα χαρτί από την Εισαγγελία που μου δίνει την άδεια μπορώ να σας πω τα πάντα. Δε φοβάμαι, αν φοβόμουν δε θα βρισκόμουν στον ναό και δε θα περιφερόμουν γύρω από αυτόν ώστε να μπορεί να με βλέπει ο κόσμος. Δε κρύβομαι, είμαι στη διάθεσή της δικαιοσύνης», ανέφερε είπε συγκεκριμένα.






Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας μαζί με τον 61χρονο φερόμενο ως συνεργό του και ακόμη δύο άτομα, κατηγορούνται ότι κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2018 έως και 24 Φεβρουαρίου 2023, προσέγγιζαν τα ανυποψίαστά θύματά τους και κατάφεραν να τους πείσουν πως σύντομα ο 68χρονος ιερέας θα ανελιχθεί στον χώρο της Εκκλησίας και εκείνοι θα μπορούσαν να ωφεληθούν, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να τους αποσπάσουν χρήματα.

Κλείσιμο
Για να γίνουν πιο πιστευτοί, επιδείκνυαν στα θύματά τους πλαστές επιστολές που συνέτασσε ο ιερέας, όπου φαίνονταν ως αποστολείς – συντάκτες θρησκευτικοί οργανισμοί και κρατικές Υπηρεσίες, απέσπασαν χρηματικά ποσά από έξι ημεδαπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι ο ιερέας θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και τότε τα θύματά τους θα είχα όφελος, όπως η διαχείριση θρησκευτικών χωρών κλπ. Τις πλαστές επιστολές φαίνεται πως τις έφτιαχνε ο 61χρονος και με τη σειρά του τις παρέδιδε στον ιερέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται, κατά περίπτωση, σε απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η συλλογή, αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών με συνολική οικονομική ζημιά που ξεπερνάει το 1.340.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις παθόντων, είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των δραστών.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 61, 68, 51 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι τα χρήματα μεταφέρονταν σε λογαριασμούς του 61χρονου, ενώ διαπιστώθηκε και η μεταφορά χρηματικών ποσών σε άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι ταυτοποιημένοι ημεδαποί 51 και 34 ετών.

Κατασχέθηκαν:

· Πολυτελές όχημα,

· 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

· Εκτυπωτής,

· 2 φορητές συσκευές αποθήκευσης (usb),

· Διάφορα βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων,

· Χειρόγραφες σημειώσεις,

· Διάφορες επιστολές και

· 2 κινητά τηλέφωνα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα εξετασθούν από το αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για την εμπλοκή κληρικού σε κύκλωμα απάτης

Σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία έχει τεθεί ο κληρικός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα απάτης, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

«Με αφορμή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης περί εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα που ακολούθησαν εμπλέκεται και Κληρικός, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με εντολή του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Φιλοθέου, έχει αρχίσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εναντίον του εν θέματι Κληρικού, η προβλεπόμενη από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους Νόμους του Κράτους (ν. 5383/1932 (ΦΕΚ Α’ 110): “Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας») ανακριτική και δικαστική διαδικασία”» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται, δε, πως «βάσει της ανωτέρω διαδικασίας, ο Κληρικός έχει απομακρυνθεί από τον Ιερό Ναό στον οποίον υπηρετούσε, έχει αποστερηθεί της ιδιότητος του εξομολόγου και έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Λένα Παπαδοπούλου – «Δεν εκμεταλλεύτηκα ποτέ το όνομα της θείας μου»

Παρασκήνιο – Πρώτο «όχι» της Μαρίας Κίτσου στη νέα «Μάγισσα»