ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ ανοίγουν τον μεγαλύτερο επενδυτικό κύκλο της δεκαετίας

1 Min Read

Η ελληνική ενεργειακή αγορά περνά σε φάση μεγάλων αποφάσεων, καθώς η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ προχωρούν σε σχεδιασμό επενδύσεων συνολικού ύψους τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος της δεκαετίας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ενεργειακό επενδυτικό σχέδιο των τελευταίων ετών, με βασικό στόχο την ενίσχυση των υποδομών, την επέκταση των διασυνδέσεων και τη δημιουργία νέας ενεργειακής ισχύος εντός και εκτός συνόρων. Κομβικό μέρος του σχεδιασμού είναι οι αυξήσεις κεφαλαίου που συνολικά αγγίζουν τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στον ρόλο του Δημοσίου αλλά και στη συμμετοχή μεγάλων επενδυτικών σχημάτων.

Η στόχευση δεν περιορίζεται στην εγχώρια αγορά, καθώς το ενεργειακό σχέδιο συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση της παρουσίας της χώρας στη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Στην αγορά εκτιμάται ότι οι κινήσεις αυτές θα καθορίσουν τις ισορροπίες της επόμενης δεκαετίας και θα επηρεάσουν συνολικά τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής.

Share This Article