Νέα κλιμάκωση στον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να αυξήσουν κατακόρυφα τις επιθέσεις με drones μεγάλου βεληνεκούς.
- Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι στόχος είναι να φτάσουν τα 1.000 drones την ημέρα, από περίπου 300 που χρησιμοποιούνται σήμερα. «Πρέπει να γίνουν περισσότερες», τόνισε, δείχνοντας πως το Κίεβο επιδιώκει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στη Ρωσία.
Την ίδια ώρα, οι επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές φαίνεται πως έχουν προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην αγορά καυσίμων της Ρωσίας. Σύμφωνα με πηγές του κλάδου που επικαλείται το Reuters, η παραγωγή βενζίνης στα τέλη Αυγούστου υποχώρησε περίπου στο 70% της εγχώριας ζήτησης.
Αρκετά μεγάλα διυλιστήρια, μεταξύ άλλων σε Περμ, Νίζνι Νόβγκοροντ και Γιαροσλάβλ, διέκοψαν τη λειτουργία τους μετά από επιθέσεις drones.
Το Κίεβο επιχειρεί έτσι να πιέσει τα ρωσικά έσοδα από την ενέργεια, ενώ η Μόσχα βρίσκεται αντιμέτωπη ξανά με προβλήματα στην επάρκεια καυσίμων.
