in

Χιλιάδες ψάρια σε σχήμα φαλλού ξεβράστηκαν σε παραλίες – Θεωρούνται λιχουδιά

Παράξενο φαινόμενο με χιλιάδες «ψάρια φαλλοί» -περίπου 25 εκατοστών-να ξεβράζονται σε παραλίες της χώρας. Τα βδελυρά θαλάσσια σκουλήκια, γνωστά επισήμως ως «urechis unicinctus», γέμισαν τις ακτές του Multillar, βόρεια του Rio Grande, στην Αργεντινή.

  • Τα «ψάρια φαλλοί» πλημμύρισαν τις παραλίες έπειτα από σφοδρή καταιγίδα το απόγευμα της Δευτέρας. Δεν πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο στην Αργεντινή καθώς και στο παρελθόν στοίβες από τα θαλάσσια σκουλήκια αυτά έχουν εντοπιστεί στις ακτές στα νότια της χώρας έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές.

Παρά την περίεργη εμφάνισή τους, τα «ψάρια φαλλοί είναι περιζήτητα στην Ασία για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες.

  • Ντόπιοι ψαράδες συρρέουν στην παραλία προκειμένου να τα μαζέψουν, καθώς θεωρούνται εξαιρετικό δόλωμα, ιδιαίτερα όταν ψαρεύουν λαβράκι.

Χιλιάδες θαλάσσια σκουλήκια είχαν ξεβραστεί σε μια παραλία στην Καλιφόρνια το 2019, και μικρότερα σμήνη θαλάσσιων σκουληκιών έχουν εντοπιστεί ιστορικά κατά μήκος των ακτών της Αργεντινής. Τα σκουλήκια αυτά θάβονται στην άμμο, όμως οι καταιγίδες και τα κύματα μπορούν εύκολα να τα βγάλουν εκτός πορείας, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στην στεριά.

  • Γνωστό και ως «το παχύ σκουλήκι του πανδοχείου», τα πλάσματα δημιουργούν ένα λαγούμι σε σχήμα «U» στον πυθμένα της θάλασσας, όπου “μετακομίζουν” άλλα θαλάσσια πλάσματα – εξ ου και το παρατσούκλι. Τα απολιθώματα που έχουν εντοπίσει μαρτυρούν ότι τα «ψάρια φαλλοί» υπάρχουν στη Γη εδώ και 300 εκατομμύρια χρόνια. Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 25 χρόνια.

Το συγκεκριμένο είδος ψαριού έχει κερδίσει ιδιαίτερη φήμη στην Ασία, όπου καταναλώνονται ωμά για τα ιατρικά τους οφέλη λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αμινοξέων τους. Γενικά πωλούνται ζωντανά σε υγρές αγορές όπου οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν συγκεκριμένα αυτό που θέλουν. Η γεύση τους περιγράφεται ως ήπια και προσφέρουν παρόμοια υφή με τα μύδια.

  • Σε ορισμένες περιοχές της Κίνας, οι κάτοικοι αφυδατώνουν τα ψάρια αυτά, ώστε να μπορούν να αποθηκευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια τα ενυδατώνουν, πριν τα τηγανίσουν για να τα καταναλώσουν. Τα «urechis unicinctus» ψαρεύονται γενικά στα ρηχά νερά των θαλασσών της Κίνας, όμως εντοπίζονται επίσης σε σήραγγες άμμου κάτω από το νερό σε όλο τον κόσμο. Στην Ιαπωνία, τα «ψάρια φαλλοί» θεωρούνται επίσης λιχουδιά. Τα συνδυάζουν με σάλτσα σόγιας και ξύδι για σασίμι.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Χρήστος Συριώτης για τις φωτιές στο Λουτράκι -«Μας ξύπνησαν άσχημες μνήμες, η κατάσταση ήταν αποπνικτική»

Κρήτη ΤΩΡΑ – Νέο φρικιαστικό εύρημα. Βρέθηκαν και σπλάχνα διαμελισμένου άνδρα