in

Χερσαία κόλαση η Γάζα – Το Ισραήλ κλιμακώνει τον πόλεμο, σε αδιέξοδο η διπλωματία

Ως η πιο δύσκολη και πιο οδυνηρή νύχτα από την αρχή του σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς περιγράφεται αυτή που έφτασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/10) να σαρώνεται η Λωρίδα της Γάζας από συνεχείς βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις από το Ισραήλ, που ανακοίνωσε και επισήμως ότι κλιμακώνει τον πόλεμο.Την χερσαία εισβολή επιβεβαίωσαν και οι δυνάμεις της Χαμάς. «Αντιμετωπίζουμε ισραηλινές χερσαίες εισβολές στην Μπέιτ Χανούν (βόρεια) και στην Αλ Μπουρέιτζ (κεντρικά). Βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές μάχες», συνόψισαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ.

  • Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν «στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας, όπως έκαναν» και την προηγουμένη. Μονάδες του ισραηλινού στρατού μπήκαν στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα, προτού αποσυρθούν.Οι μάχες ακολούθησαν την ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ πως εντατικοποίησε «με πολύ σημαντικό τρόπο» τα

Ο ΥΠΕΞ της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, ήταν ο πρώτος που επιβεβαίωσε την έναρξη της χερσαίας επίθεσης: «Το Ισραήλ μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και το αποτέλεσμα θα είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων», δήλωσε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».Παράλληλα, ο Ιορδανός υπουργός ανέφερε ότι «εάν κάποια χώρα καταψηφίσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την αραβική πρόταση που προωθεί το Αμάν για ”ανθρωπιστική εκεχειρία” στη Γάζα, αυτό θα σημαίνει ότι εγκρίνει αυτόν τον παράλογο πόλεμο, αυτούς τους παράλογους σκοτωμούς».

  • Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ζήτησε το βράδυ της Παρασκευής, 27/10, με συντριπτική πλειοψηφία, να κηρυχθεί αμέσως «ανθρωπιστική εκεχειρία» στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, Η μη δεσμευτική απόφαση, που καταγγέλθηκε από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ επειδή στο κείμενο δεν αναφέρεται η Χαμάς, εγκρίθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές.

Την ίδια ώρα ο ανταποκριτής του Sky News ανέφερε την κίνηση των ισραηλινών αρμάτων μάχης κατά μήκος των βορείων συνόρων της Λωρίδας της Γάζας εν μέσω πρωτοφανών επιθέσεων. Τα ισραηλινά τανκς προχωρούσαν από την κατεύθυνση του Μπέιτ Χανούν. Ήχοι ενόπλων συγκρούσεων ακούγονται στα βόρεια σύνορα του θύλακα.Οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί, είναι σχεδόν αδύνατη επικοινωνία είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω διαδικτύου, κάτι που κάνει προβληματική και τη ροή πληροφοριών από την περιοχή.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Η απάντηση του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης στον Πολάκη – “Λυπούμαστε για την μικροπολιτική σου”

Ηράκλειο ΤΩΡΑ – Φωτιά σε πολυκατοικία. Δόθηκε εντολή για απεγκλωβισμό ενοίκων