in

Χάος στο ΕΚΟΜΕ – Υπό κατάρρευση η τηλεοπτική αγορά

Ένα χάος κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στο ΕΚΟΜΕ με την τηλεοπτική αγορά να βρίσκεται πλέον σε μεγάλο κίνδυνο κι όλα να είναι στον αέρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ποσό των 50.000.000 ευρώ θα χορηγηθεί μέσω ΕΣΠΑ στο ΕΚΟΜΕ για να καλυφθεί ένα μόνο μέρος της τρύπας των 200.000.000 ευρώ που άφησε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αυτή η απόφαση φέρει την υπογραφή του νέου αρμόδιου υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου και έχει ορίζοντα τριετίας, από 21/11/2023 έως τις 31/12/2025. Η χρηματοδότηση αυτή γίνεται μετά και τις έντονες αντιδράσεις των τηλεοπτικών σταθμών προς την κυβέρνηση, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί ελληνικές σειρές του παρελθόντος που έχουν ήδη μεταδοθεί, ενώ άλλες προβάλλονται με την υπόσχεση –και το σήμα του ΕΚΟΜΕ– πως θα λάβουν το 40% της επιδότησης.

Ο οπτικοακουστικός χώρος κινδυνεύει με κατάρρευση εξαιτίας της πολιτικής της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, που είχε την έμπνευση των ξένων τιμολογίων αλλά και την κάλυψη των αναγκών των καναλιών με σειρές του τύπου «Οικογενειακές Ιστορίες», διαλύοντας τη λογική του «νόμου Κρέτσου».

Και ενώ εδώ και ένα έτος υπάρχει σχεδιασμός για τη συγχώνευση του ΕΚΟΜΕ με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, δεν φαίνονται να καλύπτονται τα βασικά προβλήματα. Δηλαδή, η πλήρης κατάργηση των ξένων τιμολογίων και η άνοδος του κόστους επιδότησης ανά επεισόδιο, ώστε να μη δίνονται τα χρήματα για εκπομπές ριάλιτι που είναι μεταμφιεσμένες σε σειρές αλλά και να μη χρηματοδοτούνται παραγωγές που δεν έχουν πρωτότυπο σενάριο. Όταν χρηματοδοτούνται σειρές με σενάριο από το εξωτερικό, αυτές δεν μπορούν να έχουν διεθνή προοπτική διανομής σε κάποια πλατφόρμα.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Διόδια – Αυξάνονται από 1η Ιανουάριου. Πώς διαμορφώνονται οι βασικές διαδρομές

Απίστευτο λάθος για την Ασημίνα Ιγγλέζου – Ανέβασε απρόσεκτα μία φωτογραφία και φάνηκε αυτό που δεν έπρεπε να φανεί…