in

CuteCute

Χανιά – Ναυαγοσώστες έσωσαν από βέβαιο πνιγμό οικογένεια τουριστών

Ώρες αγωνίας πέρασε μία οικογένεια Αυστριακών στη θαλάσσια περιοχή του Σταλού στα Χανιά της Κρήτης την Παρασκευή 4 Αυγούστου, καθώς κινδύνευσαν άμεσα με πνιγμό.

Τα έξι μέλη της οικογένειας, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι 17 ετών, λίγα λεπτά αφότου μπήκαν στη θάλασσα άρχισε να παρασύρει ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα, με τους ανθρώπους να μην μπορούν να βγούν προς τα εξώ.

  • Την οικογένεια έσωσαν από βέβαιο πνιγμό, οι τρεις καλά εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες Σπύρος ΤσιλιγιάννηςΘοδωρής Κωνσταντινίδης και Χάρης Μαστορακάκης, που ενήργησαν τάχιστα και αποτελεσματικά.

Κομβικής σημασίας ήταν το γεγονός ότι ο ναυαγοσώστης του πύργου Σπύρος Τσιλιγιάννης αντιλήφθηκε πως υπήρχε πρόβλημα και βούτηξε από το πρώτο λεπτό.

Ο Σπύρος Τσιλιγιάννης περιέργραψε στην ιστοσελίδα flashnews πώς έγινε η διάσωση: «Επειδή γνωρίζω το σημείο και ξέρω ότι υπάρχει πάντα δυνατό ρεύμα εκεί, με το που τους είδα μπήκα στη θάλασσα, πριν καν αρχίσουν να φωνάζουν. Ξεκινώντας τη διάσωση, ήταν και οι 6 σε διαφορετικά σημεία, είχαν κουραστεί και είχαν αρχίσει να πνίγονται καθώς για εκείνους ήταν αδύνατο να βγουν με τέτοιο ρεύμα έξω στην ακτή.

Έβγαλα το 17χρονο κορίτσι και τη μητέρα του, ενώ εκείνη τη στιγμή ήρθαν και δυο συνάδελφοι ναυαγοσώστες από διπλανούς πύργους και έβγαλαν ο καθένας από δύο άτομα. Το κορίτσι είχε πάθει κρίση πανικού και έκλαιγε σε όλη τη διάρκεια της διάσωσης. Ήταν δύσκολη διάσωση και διήρκεσε αρκετή ώρα γιατί ήταν πολλά άτομα και σε διαφορετικά σημεία.

Ευτυχώς, διασώθηκαν όλοι και είναι καλά στην υγεία τους. Απλώς ο μεγαλύτερος σε ηλικία επειδή καταπονήθηκε πολύ από την προσπάθεια που κατέβαλε αρχικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς όμως λόγους καθώς ήταν καλά. Όταν όλοι πια βρίσκονταν στην ακτή ασφαλείς, έκλαιγαν και μας αγκάλιαζαν. Μας ευχαριστούσαν οι άνθρωποι γεμάτοι ευγνωμοσύνη».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θεσσαλονίκη – Έφτιαξαν ρομπότ που πηγαίνει μόνο του στο χωράφι για αγροτικές εργασίες

Η τρυφερή εξομολόγησή της Μπάρκα για τον Χατζηπαναγιώτη – «Σε αγαπώ»