in

OMGOMG

Χαμός με την «τριδημία» στην Κρήτη – «Φράκαραν» νοσοκομεία με περιστατικά γρίπης, ιώσεων και κορονοϊού

Στη δίνη της έξαρσης της γρίπης, των ιώσεων και του κορωνοϊού βρίσκεται και η Κρήτη, με την πίεση στα νοσοκομεία του νησιού να είναι πλέον δεδομένη με βάση και τα στοιχεία. Μάλιστα, φαίνεται πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα, μιας και ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες, με το ντόμινο των περιστατικών να πολλαπλασιάζεται, ενώ αναμένεται η κορύφωσή τους Φεβρουάριο αλλά και Μάρτιο.

Όπως προέκυψε στη διάρκεια της εκπομπής “Ώρα Αιχμής” στην “ΚΡΗΤΗ TV” τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, η γρίπη και οι ιώσεις υπερισχύουν του κορωνοϊού, που το τελευταίο διάστημα άρχισε να κάνει πιο έντονη την παρουσία του όσον αφορά στα περιστατικά.

  • Οι διευθυντές των Παθολογικών Κλινικών του ΠΑΓΝΗ Διαμαντής Κοφτερίδης και του Νοσοκομείου Χανίων Ειρήνη Λαγουδάκη τόνισαν πως η κατάσταση στις κλινικές είναι πιεστική, όπως και στις Πνευμονολογικές, που η πληρότητα έχει ξεπεράσει το 100%.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Παθολογικής του ΠΑΓΝΗ, που η πληρότητα αγγίζει το 114,29%, και της Β’ Παθολογικής των Χανίων, όπου αγγίζει το 103,85%. Αυξημένη η προσέλευση στα νοσοκομεία αλλά και τα Κ.Υ., όπως τόνισε στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” η υποδιευθύντρια του Κ.Υ. Καστελίου και γενική γιατρός στο Κ.Υ. Ηρακλείου Ροδάνθη Πατελή, η οποία υπογράμμισε πως οι περισσότεροι ασθενείς που φτάνουν στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας είναι με γριπώδη συμπτώματα, καλώντας τον κόσμο να είναι σε συνεννόηση με τον προσωπικό γιατρό και να πηγαίνει στο νοσοκομείο όταν πρέπει και όχι με τα πρώτα συμπτώματα.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα άρχισαν να πιέζονται και οι κλινικές COVID των κρητικών νοσοκομείων και κυρίως αυτών του Ηρακλείου. Στη διάρκεια της εκπομπής “Ώρα Αιχμής”, η Γεωργία Μακάκη παρουσίασε σε απευθείας σύνδεση την εξέλιξη της εφημερίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου η προσέλευση των πολιτών ήταν αυξημένη από πολίτες που σπεύδουν στα Επείγοντα του νοσοκομείου, με τον Μανόλη Μεναγάκη, πρόεδρο των εργαζόμενων στο Βενιζέλειο, να τονίζει ότι η πίεση αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες, που θα κορυφωθεί και η έξαρση της λεγόμενης “τριδημίας”.

Την ίδια ώρα, τα σχολεία άνοιξαν εδώ και μέρες μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, οπότε χιλιάδες παιδιά επέστρεψαν στα θρανία, με τους παιδιάτρους να φοβούνται πως ακόμα δεν έχουμε δει την κορύφωση του κύματος έξαρσης των ιώσεων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αρρωστήσουν πολλά περισσότερα παιδιά, καθώς το ένα θα έρχεται σε επαφή μέσα στην τάξη με πολλά, ενώ ήδη η κατάσταση στις ΜΕΘ Παίδων είναι πολύ πιεστική, με την Αττική να έχει πληρότητα 50% και τη Βόρεια Ελλάδα 100%. Την ίδια ώρα, πολύ καλύτερη είναι η εικόνα προς το παρόν στις παιδιατρικές κλινικές των κρητικών νοσοκομείων.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οι… μπηχτές του Κούγια για την Στεφανίδου. «Ποια είσαι εσύ κυρά μου; Τι είσαι εσύ;»

«Σκάνδαλο» Εύας Καϊλή – Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της στην αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου