Σε κατάσταση έντασης βρίσκεται το λιμάνι της Μυτιλήνη, καθώς οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νησιού κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αποκλείοντας από το πρωί της Τετάρτης την πρόσβαση.
- Το μπλόκο έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, με δρομολόγια να ακυρώνονται και την τοπική οικονομία να δέχεται ισχυρό πλήγμα.
Ιδιαίτερα έντονες είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό, καθώς διακόπτονται οι συνδέσεις με τις μικρασιατικές ακτές, δημιουργώντας αβεβαιότητα για την εξέλιξη της σεζόν. Παρά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για άρση του αποκλεισμού σε συγκεκριμένα προϊόντα, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται χωρίς υποχώρηση.
- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί σε γενικευμένη συμμετοχή, μιλώντας για «αγώνα επιβίωσης» και καταγγέλλοντας αδιαλλαξία από την πλευρά της κυβέρνησης.
Για σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα παλλεσβιακή κινητοποίηση, με στόχο την ενίσχυση της πίεσης και την άμεση εξεύρεση λύσεων, σε μια κρίση που επηρεάζει συνολικά την καθημερινότητα στο νησί.
