in

Αθωώθηκε ο πατέρας που δεν πλήρωνε την διατροφή των παιδιών του…

Τον «Γολγοθά» που βιώνει μία μητέρα, η οποία χώρισε με τον σύζυγό της, αλλά δεν λαμβάνει διατροφή. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία υπόθεση, η οποία έχει οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

 

Η μητέρα με δύο ανήλικα τέκνα ηλικίας 10 και 16 ετών, όσο ήταν παντρεμένη δεν εργαζόταν γιατί είχε αφιερωθεί στο μεγάλωμα του δεύτερου παιδιού.

  • Ο πρώην σύζυγος έφευγε από το σπίτι αφήνοντας την χωρίς χρήματα. Τελικά χώρισαν, ύστερα από περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με σωματική και ψυχική βία σε βάρος της μητέρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πατέρας εμφανίζει την ίδια συμπεριφορά ακόμη και σήμερα, καθώς συνηθίζει να μην καταβάλλει συστηματικά διατροφή για τα ανήλικα τέκνα του παρά τις δικαστικές αποφάσεις.

Εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς του πατέρα, η μητέρα όλα αυτά τα έτη αναγκάζεται και ζητάει τη βοήθεια των γονιών της και των λοιπών συγγενικών και φιλικών προσώπων, ώστε να μπορέσει να συντηρήσει την ίδια και τα παιδιά της. Μάλιστα, μετά την διάσπαση της σχέσης τους η μητέρα φιλοξενείται στην οικία των γονιών της, γιατί είναι δύσκολο να ενοικιάσει κάποιο σπίτι.

  • Σύμφωνα με την δικηγόρο, Κατερίνα Φραγκάκη, η μητέρα έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την επιδίκαση διατροφής με προσωρινή διαταγή. Όμως, ο πατέρας δεν συμμορφώθηκε με το διατακτικό των αποφάσεων. Έτσι, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου επιδίκασε ο πατέρας να προκαταβάλλει μηνιαία προσωρινή σε χρήμα διατροφή των τέκνων στη μητέρα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και ειδικότερα το ποσό των 600 ευρώ μηνιαίως, για την κόρη και το ποσόν των 450 ευρώ μηνιαίως για τον γιο, για το χρονικό διάστημα από την επόμενη της επίδοσης της αίτησης και ως την έκδοση οριστικής αποφάσεως της αγωγής διατροφής με το νόμιμο τόκο από την καθυστέρηση καταβολής κάθε μηνιαίας παροχής μέχρι εξοφλήσεως.

Εντούτοις, ο πατέρας δεν συμμορφώθηκε με το διατακτικό των αποφάσεων συστηματικά, καθώς είτε δεν κατέβαλλε καθόλου διατροφή είτε έδινε περιστασιακά μέρος της διατροφής.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τραγωδία στη Ζάκυνθο – Ανασύρθηκε νεκρός ένας 18χρονος από πισίνα…

Τάσος Χαλκιάς – «Η Νόνη Δούνια και η Ρέα Τουτουντζή είναι από τα καλά παραδείγματα»