Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για 2.628 θέσεις εργασίας. Οι πίνακες δημοσιοποιήθηκαν και ήδη οι ενδιαφερόμενοι σπεύδουν να ενημερωθούν για τη θέση τους και τις πιθανότητες οριστικής πρόσληψης.
Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δημοσίου με νέο προσωπικό, σε μια περίοδο όπου οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό παραμένουν αυξημένες. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έφερε ανακούφιση σε αρκετούς υποψηφίους, αλλά και αγωνία σε όσους βρίσκονται οριακά εκτός των πινάκων.
Ωστόσο, τίποτα δεν θεωρείται ακόμη οριστικό. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν ενστάσεις από υποψηφίους που θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί ή διαπιστώνουν λάθη στη μοριοδότησή τους. Οι ενστάσεις θα εξεταστούν από το ΑΣΕΠ πριν από την έκδοση των τελικών πινάκων.
Για πολλούς υποψηφίους, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές, καθώς από την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κριθεί ποιοι θα εξασφαλίσουν τελικά μία από τις 2.628 θέσεις. Το ενδιαφέρον παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, με την προσοχή να στρέφεται πλέον στις οριστικές αποφάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής.
