in

CryCry LOLLOL

«Αρνητής ταυτοτήτων o πατέρας του βρέφους της κόρης μου» υποστηρίζει ο «Παλαιοχριστιανός»

Το μυστήριο με τον άγνωστο πατέρα του έξι μηνών βρέφους της 22χρονης κόρης του Παλαιοχριστιανού «ανθρώπου των σπηλαίων» της Ορεινής Κορινθίας, Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, περιπλέκει ακόμα περισσότερο, ο 45χρονος στην κατάθεση, που έδωσε στους αστυνομικούς λίγη ώρα μετά την σύλληψη του.

  • Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζει το newsit όπως αναφέρει ο Παλαιοχριστιανός από την Ορεινή Κορινθία, ο πατέρας του βρέφους της κόρης του είναι ένας άντρας – οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο – που όπως ο ίδιος αναφέρει λέγεται «πατήρ Κλεομένης» και «ανήκει σε μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι αρνούνται να έχουν ταυτότητες και άλλα έγγραφα».

 

 

 

Μάλιστα, όπως είπε δεν ξέρει περισσότερα στοιχεία, καθώς η κόρη του είναι ενήλικη, δεν τον αφορά η προσωπική της ζωή και συνεπώς ο πατέρας του έξι μηνών βρέφους της 22χρονης θυγατέρας του, την οποία στο πλαίσιο των κανόνων του κοινοβιακού βίου, συνηθίζει να αποκαλεί «αδερφή», όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα τέκνα του.

  • Συνοδευόμενος απο τον δικηγόρο του κ. Ανδρέα Θεοδωρόπουλο ο Παλαιοχριστιανός, στο δικαστήριο αναμένεται να δηλώσει την αθωότητα του, για το αδίκημα της απείθειας, ενώ θα επικαλεστεί το λευκό του ποινικό μητρώο. Την ίδια ώρα, το μυστήριο παραμένει με τη σύζυγό του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, Σεβαστή, η οποία εξακολουθεί να αγνοείται μαζί με τα ανήλικα παιδιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εμφανιστεί με το νομικό της εκπρόσωπο κ. Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη, και να δώσει στις αρχές τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Ίδιες πληροφορίες του newsit.gr, λένε πως η «εξαφανισθείσα» βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και όπως η ίδια λέει, αισθάνεται ότι κινδυνεύει.

«Ο αρνητής ταυτοτήτων πατήρ Κλεομένης πατέρας του παιδιού της κόρης μου»
«Ήμουν παντρεμένος με την πρώτη μου σύζυγο και έχουμε μαζί δύο παιδιά. Ένα αγόρι που έχει γεννηθεί το 2001, ένα κορίτσι το 2002. Από το δεύτερο γάμο μου με την Σεβαστή, έχουμε αποκτήσει τέσσερα παιδιά ένα κορίτσι που έχει γεννηθεί το 2005 ένα αγόρι το όποιο έχει γεννηθεί το 2009, ένα αγόρι το όποιο έχει γεννηθεί το 2011 και ένα κορίτσι που έχει γεννηθεί το 2018.

Η κόρη μου από τον πρώτο μου γάμο δεν μένει μαζί μας αλλά μένει μαζί με τον άντρα της στην Άρτα. Το ίδιο και ο γιος μου από τον πρώτο μου γάμο όποιος μένει στην Αθήνα. Στο σπίτι μου στα κάτω Τρίκαλα Κορινθίας μένω με τη γυναίκα μου την Σεβαστή και τα τρία ανήλικα τέκνα μου δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Η κόρη μου Ευαγγελία – Ελευθερία έχει ένα μωρό ηλικίας 11 μηνών.

  • Η κόρη μου απέκτησε το παιδί με έναν άνθρωπο όποιος το μόνο που ξέρω είναι ότι λέγεται πατήρ Κλεομένης και ανήκει σε μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι αρνούνται να έχουν ταυτότητες και άλλα έγγραφα, οπότε δεν έχω άλλα στοιχεία και ούτε θα βρείτε. Δεν θέλω να πω οτιδήποτε άλλο αφορά στην κόρη μου και το παιδί της γιατί δεν με αφορά. Είναι ενήλικη και κάνει ό,τι θέλει.

Δεν μένει μαζί μας μόνιμα η μεγάλη μου κόρη απλά έρχεται και επισκέπτεται εμάς και τα αδέρφια της. Αρνούμαι τις κατηγορίες και ζητώ να απολογηθώ ενώπιον του κυρίου εισαγγελέα πρωτοδικών Κορίνθου χωρίς αυτό να σημαίνει υπεκφυγή ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων στους οποίους απάντησα για τις κατηγορίες χωρίς να πω δηλώνοντας ένοχή, παρά μόνο την αλήθεια ενώπιον σας ότι ο ανήλικος γιος μου ηλικίας 15 ετών ο όποιος μετέβη μαζί μου στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας έχει φοιτήσει μέχρι την έκτη δημοτικού και επιφυλάσσομαι να προσκομίσω το ανάλογο πιστοποιητικό από τον Δήμο Καλάμου Αττικής.

Ως προς την δεύτερη κατηγορία της απείθειας, δεν πληρείται ούτε υποκειμενική ούτε αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος. Δεν αρνήθηκα σε κάποιους από τους αστυνομικούς υπαλλήλους την είσοδο σε οποιοδήποτε μέρος, για να επιχειρηθεί κάποια νόμιμή υπηρεσιακή ενέργειά, τουναντίον επέτρεψαν στον επικεφαλής της αστυνομίας την είσοδο στην ιδιοκτησία μου.

  • Ο ανήλικος γιος μου δεν ήθελε να φύγει από το μέρος που έχει μεγαλώσει. Επίσης φοβήθηκε διότι είχε βιώσει και την προηγούμενη αστυνομική επιχείρηση και εγώ ως πατέρας δεν μπορούσα να μην αφήσω το γιο μου να ακολουθήσει τους αστυνομικούς. Λόγω του ότι δεν έχουμε γνώση της δικογραφίας επαρκώς το αρμόδιο τμήμα της Πρόνοιας διαπίστωσε ότι πρέπει να περιβάλλεται από έγγραφο, όπως ορίζει η ποινική δικονομία ή κάποια κατάθεση αρμόδιου υπαλλήλου επειδή δεν μου έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα ούτε εμένα ούτε της συζύγου μου ούτε καμιά δημόσια αρχή – δημόσιο νοσοκομείο ή Πρόνοια – να διαπιστώσει ότι τα ανήλικα τέκνα μου διέτρεχαν κίνδυνο. Τηρώ τους νόμους απαρέγκλιτα και έχω ποινικό μητρώο λευκό».

Ερώτηση: Που βρίσκονται τα υπόλοιπα ανήλικα τέκνα σου και η σύζυγός σου αυτή τη στιγμή;

Απόκριση: «Προφανώς και είναι με τη μητέρα τους σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Αν υπήρχε περίπτωση να ήταν αλλού και να κινδύνευαν τα ανήλικα τέκνα μου, οι αστυνομικοί ούτε την πρώτη φορά, ούτε την δεύτερη θα μας έβρισκαν εκεί με παρόντα τα ανήλικα τέκνα μας.

Λόγω της αντισυμβατικής ζωής στο σημείο εκείνο, δεν έχουμε συνηθίσει την παρουσία άλλων ανθρώπων και ιδίως αστυνομικών. Η τοπική γνωριμία γνωρίζει εμάς και τα ανήλικα τέκνα μας εδώ και Και τέσσερα χρόνια που μένουμε εκεί. Αν ανησυχούσαν θα είχαν καλέσει το δήμαρχο ή την πρόνοια.

  • Για το ποιον της οικογένειας μου, μάρτυρες προτείνω τον πατέρα Γεώργιο ο οποίος λειτουργεί στο μοναστήρι του Αγίου Βλασίου στα Τρίκαλα Κορινθίας και το δήμαρχο Ευρωστίνης. Επίσης την κόρη μου την μεγάλη. Εν κατακλείδι, για να σχηματίσετε άποψη για το ποιόν μου, να γνωρίζετε ότι έχω μεγαλώσει ο ίδιος τα παιδιά μου τα οποία απέκτησα με την πρώτη μου σύζυγο, τα οποία η μάνα τους τα παρατήσε και οδηγήθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού μετά από εντολή.

Τα έχω μεγαλώσει μέχρι και σήμερα μόνος μου με τη συνδρομή, αγάπη και βοήθεια της δεύτερης συζύγου μου της Σεβαστής που με στοργή μεγαλώνουμε όλα αυτά τα παιδιά, η οποία είναι και έγκυος τεσσάρων μηνών».

«Νίκο φύγε, τρέξε να σώσεις την ζωή» σου και τον έσπρωξε στον ελαιώνα…
Αποκαλυπτική είναι κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών που στις 18 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε επιχείρηση στο λαγούμι του 45χρονου στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας. Όπως ο ίδιος αναφέρει, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης προσπάθησε να «φυγαδεύσει» το 15χρονο παιδί, σπρώχνοντας τον σε έναν ελαιώνα λέγοντάς του «Νίκο φύγε, τρέξε να σώσεις την ζωή σου».

  • Όμως χάρη στην παρέμβαση των αστυνομικών ο ανήλικος μπλοκαρίστηκε, οδηγήθηκε στο τμήμα και από κει στο Παίδων Αγία Σοφία όπου κρατείται μέχρις ώτου οι εισαγγελικές αρχές να αποφασίσουν για την τύχη του: «Είμαι αστυνομικός και υπηρετώ στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. Σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2024 διατάχτηκα από την υπηρεσία μου να συμμετάσχω μαζί με άλλους συναδέλφους μου σε επιχείρηση προκειμένου να εκτελεστεί εισαγγελική παραγγελία που αφορούσε μεταξύ άλλων κοινωνική έρευνα για την οικογένειά του Καλαϊτζιδάκη Εμμανουήλ που διαμένει σε αγροτική περιοχή στα κάτω Τρίκαλα Κορινθίας με την οικογένειά του και συγκεκριμένα με τη σύζυγό του και τα τρία ανήλικα τέκνα τους.

Τις πρωινές ώρες της 18ης Φεβρουαρίου μεταβήκαμε στην παραπάνω – αυτοσχέδια – οικία στην οποία βρήκαμε τον Καλαϊτζιδάκη Εμμανουήλ και τον ανήλικο γιο του, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του έλειπαν. Κατά την ενέργεια της έρευνας δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε έκνομο. Περί ώρα 10:45 αφού ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες έλαβα εντολή από τους ανώτερους μου να να οδηγήσουμε στην υπηρεσία μας τον ανήλικο γιο για να τεθεί σε προστατευτική φύλαξη, καθώς και τον πατέρα του και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του καθότι έχοντας την επιμέλεια και την πραγματική φροντίδα του ανήλικου παραλείπει την εγγραφή του στο σχολείο.

Εκείνη τη στιγμή προκειμένου να τους οδηγήσουμε στο περιπολικό όχημα, κάλεσα τον Καλαϊτζιδάκη Εμμανουήλ, να μας ακολουθήσει πλην όμως αυτός απείθησε λέγοντας το γιο του χαρακτηριστικά: “Νίκο φύγε, τρέξε να σώσεις τη ζωή σου και τον έσπρωξε σε κατηφορικό πρανή ελαιώνα για να του δώσει ώθηση προκειμένου να διαφύγει τρέχοντας και να απομακρυνθεί, πλην όμως λίγα μέτρα πιο κάτω ακινητοποιήθηκε οδηγήθηκε στην υπηρεσία μας για τα περαιτέρω. Ομοίως προσήλθε στην υπηρεσία μας και ο πατέρας του ανήλικου όπου στη συνέχεια συνελήφθη”».

 

 

Η νομική άποψη

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του Παλαιοχριστιανού κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος: «Ο εντολέας μου δεν αποδέχεται το αδίκημα της απείθειας. Θα αποδειχθεί στο δικαστήριο πως ούτε έχει αναμειχθεί στο αδίκημα της απείθειας για τον 15χρονο γιο του, αλλά ούτε για την παράβαση του νόμου που αφορά στην εγγραφή του παιδιού του στο σχολείο καθώς ο ανήλικος έχει φοιτήσει μέχρι την έκτη δημοτικού. Οι υπόλοιπες νομικές διαδικασίες θα ζητηθούν από το δικαστήριο και εύχομαι ότι θα αθωωθεί ένας φτωχός πλην τίμιος άνθρωπος οποίος έχει λευκό ποινικό μητρώο».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της συζύγου του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, κ. Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης επισημαίνει πως « Η εντολέας μου δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή με την υπόθεση καθώς από το σύνολο των κατηγοριών δεν προκύπτει καμία ένδειξη ενοχής της. Όλα τα αποδεικτικά μέσα συνηγορούν στην απαλλαγή της, πράγμα το οποίο από την αρχή της υπόθεσης ισχυρίζεται η ίδια».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Παπαράτσι – Στο αεροδρόμιο προβληματισμένη η Αθηναΐδα Νέγκα

Κι όμως – Χρανιώτης και Μαραβέγιας μαζί στο “Pilates”.