in

Άρειος Πάγος – Εισαγγελική έρευνα για Αγοραστό και δημάρχους

Στο στόχαστρο των ερευνών, έργα που δεν έγιναν και κονδύλια που δεν πήγαν στα αντιπλημμυρικά. Θα εξεταστεί αν υπήρξε παρέμβαση στο φράγμα του ποταμού Καράμπαλη και σε άλλα σημεία.

  • Εισαγγελική παρέμβαση σε ανώτατο βαθμό διετάχθη από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για στοχευμένες έρευνες των εισαγγελικών αρχών για συγκεκριμένα έργα που δεν έγιναν, με αφορμή τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Η εισαγγελική παρέμβαση είναι στοχευμένη και κατευθύνεται προς συγκεκριμένα πρόσωπα και τοπικούς παράγοντες. Μεταξύ των προσώπων που αναφέρονται είναι οι Περιφερειάρχες όλων των Νομών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, και οι δημοτικές αρχές Καρδίτσας και Βόλου, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι. Η έρευνα θα εξετάσει τι έγινε και τι δεν έγινε από τον Ιανό και μετά, από την περίοδο του 2020 μέχρι το καλοκαίρι του 2023, δηλαδή.

  • Πρακτικά, εξετάζεται πού πήγαν τα κονδύλια για τα αντιπλημμυρικά, ενώ ερευνώνται συγκεκριμένες καταγγελίες και έργα.

Αναλυτικότερα ερωτάται ποια μέτρα έλαβαν, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αρμόδιοι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας, θεματικός Αντιπεριφειάρχης κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, Δήμαρχος Βόλου και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Δήμαρχος Καρδίτσας και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, μετά την κακοκαιρία “Ιανός” το 2020, σε επίπεδο πρόληψης, δηλαδή εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και μετά την ακριβή πρόβλεψη της έκτασης του φαινομένου “Daniel” από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

  • Ερευνάται ακόμη ποια αντιπλημμυρικά έργα έγιναν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, καθώς και από τον Δήμαρχο Βόλου στο Δήμο του Βόλου, και από τον Δήμαρχο Καρδίτσας στο Δήμο Καρδίτσας,την τριετία 2020-2023, ποια δεν έγιναν και ποια δεν ολοκληρώθηκαν και για ποιους λόγους.

Ερευνάται ακόμη τι έγινε με τη γέφυρα του χειμάρρου Ξηριά στον Αλμυρό Μαγνησίας, η οποία έπεσε μέσα σε έξι μήνες.

  • Εξετάζεται ακόμη αν αληθεύουν οι καταγγελίες ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ή ο Δήμος Καρδίτσας (ή από κοινού) προχώρησαν σε παρέμβαση στο φράγμα του ποταμού Καράμπαλη ή οπουδήποτε αλλού, προκειμένου να προστατεύσουν από την πλημμύρα τον Δήμο Καρδίτσας

Ακόμη ερευνάται για ποιους λόγους καθυστερεί η ολοκλήρωση του έργου του φράγματος του Ενιπέα στα Φάρσαλα, το οποίο εκτιμάται ότι θα θωρακίσει την περιοχή.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τροχαίο ΤΩΡΑ στη λεωφόρο Κηφισίας- Μοτοσικλέτα παρέσυρε δύο πεζούς

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ – Δυο φορές πυροβόλησε ο 38χρονος αυτόχειρας την πρώην σύζυγό του