in

Απολογείται αύριο για κακούργημα ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Παραμένει υπό κράτηση

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί έλαβε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος που επιτέθηκε στο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο μετατρέποντας τη Βουλή σε «ρινγκ». Ο κ. Φλωρος μέχρι την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ).

Το απίστευτο επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με συκοφαντική δυσφήμηση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει ο πατέρας του κ. Φλώρου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε ζητήσει να πάρει τον λόγο στην Ολομέλεια αντιδρώντας σε αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, αλλά ο κανονισμός δεν το επέτρεπε. «Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές» φέρεται να φωνάξε ο Κωνσταντίνος Φλώρος προς τον Βασίλη Χήτα, προκαλώντας την παρέμβαση του Βασίλη Γραμμένου που απάντησε: «βούλωσέ το εσύ, σκουπίδι», ενώ συνέχισε με άλλους βαρείς χαρακτηρισμούς. Μόλις, οι δυο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος φέρεται να του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα, ενώ με παρέμβαση ανδρών της φρουράς ο Βασίλης Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Άμεσα ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη από τη φρουρά της Βουλής και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ, καθώς, όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Όλα τα κόμματα της Βουλής καταδίκασαν το περιστατικό, ενώ πηγές της Ελληνικής Λύσης χαρακτήρισαν απρόκλητη την επίθεση που δέχθηκε ο Βασίλης Γραμμένος από τον Κωνσταντίνο Φλώρο και διαψεύδουν ότι προηγήθηκε κάποιος διάλογος μεταξύ τους.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αλλαγές επί αλλαγών στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ

Σε ελεύθερη πτώση εφημερίδες και περιοδικά