Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ – Σε άμυνα ο Μητσοτάκης… σε αναμονή ο Τσίπρας και ο κερδισμένος Ανδρουλάκης

1 Min Read

Η εικόνα στο πολιτικό σκηνικό θυμίζει παρτίδα σκακιού. Κανείς δεν ρισκάρει ανοιχτά. Όλοι παίζουν για να μη χάσουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει ξεκάθαρα στρατηγική άμυνας. Στόχος του δεν είναι να ανοίξει νέο μέτωπο, αλλά να απορροφήσει τη φθορά.

 

Οι υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών παραμένουν «ανοιχτές πληγές», με το κυβερνητικό επιτελείο να γνωρίζει ότι μια νέα αποκάλυψη – ειδικά γύρω από το Predator – μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.

 

  • Απέναντι, ο Αλέξης Τσίπρας κινείται, αλλά δεν πείθει ακόμα ότι μπορεί να δημιουργήσει ρεύμα. Δοκιμάζει γνωστές συνταγές, χτίζει αφήγημα, όμως η δυναμική δεν έχει έρθει. Και ο χρόνος πιέζει.

 

Στο ενδιάμεσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να κερδίζει χώρο. Χωρίς φωνές, χωρίς υπερβολές, επενδύει σε θεσμικό λόγο και διαφάνεια. Και αυτή τη στιγμή, αυτό του βγαίνει. Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και κανείς δεν έχει «κλειδώσει» τίποτα.

 

Το μόνο σίγουρο; Οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι ήρεμοι. Γιατί όταν όλα είναι ανοιχτά… όλοι παίζουν άμυνα.

Share This Article