in , ,

CuteCute LOLLOL

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ – Ο άγνωστος Τέως… το μπουγέλωμα και οι καψούρες του

Ο τέως Βασιλιάς της Ελλάδος Κωνσταντίνος όπως μας αποκάλυψε ο επιστήθιος φίλος του από παιδιά και πρώην έφορος Ναυταθλητικών και Ναυτικών Εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, επιχειρηματίας Μάρκος Ράπτης είχε τρεις μεγάλες αγάπες:
  • Το ωραίο φύλο, την ιστιοπλοΐα και τα γρήγορα σπορ αυτοκίνητα!
Εκεί γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ο Κωνσταντίνος φαίνεται να πραγματοποιεί μια από τις επιθυμίες του που δεν ήταν άλλη από την απόκτηση της έκδοσης της περιβόητης Mercedes 300sl (γλάρου). Ο ίδιος όμως φαίνεται να μην τη χάρηκε πολύ μιας
και η μητέρα του Βασίλισσα Φρειδερίκη πληροφορούμενη για ένα δυστύχημα στη πατρίδα της τη Γερμανία με ιδιο αυτοκίνητο, του την πήρε μέσα από τα χέρια και την εξαφάνισε!
  • Την θέση εκείνου του αυτοκινήτου πήρε κατόπιν η μπλε ρολς με τα άσπρα δέρματα στην οποία ο Κωνσταντίνος έκανε μια μικρή τροποποίηση. Στη θέση του σήματος του αυτοκινήτου, στο κέντρο του ψυγείου με τις γρίλιες, αντικατέστησε το Spirit of Ecstasy με ένα αγαλματίδιο χρυσό που απεικόνιζε καπετάνιο στην τιμονιέρα, το οποίο έκανε παραγγελία στον οίκο Βουράκη που ήταν ο επίσημος προμηθευτής της Βασιλικής Άυλης.
Το αγαλματίδιο αυτό κλάπηκε κατά τον Ναύαρχο Καραμήτσο Γεώργιο επι ΠΑΣΟΚ  χωρίς κανείς να γνωρίζει που βρίσκεται….
Ο Τέως μονάρχης είχε παθολογική αγάπη για το άθλημα της ιστιοπλοΐας στο οποίο διακρίθηκε παμπόλες φορές σε Ελλάδα και εξωτερικό, κάνοντας την αρχή, στην Ολυμπιάδα της Ρώμης, όπου μαζί με την ομάδα του (Εσκιτζογλου-Ζαΐμη) κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο το 1960!
  • Έχοντας δίπλα του, δυο από τους ικανότερους ιστιοπλόους που διέθετε η χώρα μας κατέκτησε την πρώτη θέση. Θα πρέπει να τονιστεί εδώ πως η μαεστρία του τέως Μονάρχη της Ελλάδος ήταν αυτή που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα, καθότι αρχηγός του πληρώματος και κάτ’ επέκταση ο τιμονιέρης του σκάφους!

Βάσει μάλιστα των διεθνών κανονισμών (Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ιστιοπλοΐας αλλά και της ΔΟΕ) σε διεθνείς αγώνες κανένας από το πλήρωμα δεν έχει το δικαίωμα να ακουμπήσει το τιμόνι!

Σε αντίθετη περίπτωση το πλήρωμα αποβάλλεται και μηδενίζεται. Από την άλλη μεριά ο Κωνσταντίνος ωστόσο δεν πρόβαλε ποτέ τον τίτλο του ανάμεσα στους συναθλητές και τους φίλους του, περνώντας ώρες ατέλειωτες στο Τουρκολίμανο, μακριά από τη «σκιά» της μητέρας του, την οποία κατά γενική ομολογία αγαπούσαν αλλά και «έτρεμαν» τόσο εκείνος όσο και οι δυο αδελφές του.
Ο άνθρωπος που μπουγέλωσε τον Διάδοχο
 Σ’ ένα από τα αμέτρητα πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος πήρε μέρος και ένας Μάνθος από τον αντίστοιχο ιστιοπλοϊκό όμιλο του Βόλου.
Από τους συναθλητές του εκείνη την εποχή είχε χαρακτηριστεί ως ένας αγαθός γίγαντας που γρήγορα έγινε αγαπητός από όλους. Μετά το πέρας της διοργάνωσης και όταν ήρθε η στιγμή του μπουγελώματος ανάμεσα στα πληρώματα ο Μάνθος φαίνεται πως ήταν ο «κύριος στόχος» από όλους τους διαγωνιζόμενους.
Για να μπορέσει να γλυτώσει δε κλειδώθηκε στο δωματιο του του ξενοδοχειου. Όμως κατά την αναχώρηση του ο διάδοχος τότε ζήτησε να τον χαιρετήσει και καθώς έμαθε το τι είχε συμβεί κατευθύνθηκε προς το δωματιο του όπου είχε κλειδωθεί ο Μάνθος για να τον αποχαιρετήσει.
Ο ιστιοπλόος όμως από τον Βόλο φαίνεται να μην πείστηκε πως ο Διάδοχος ήταν έξω από την πόρτα του και πιστεύοντας ότι θελουν να τον μπουγελωσουν, ανοίγει απότομα την πόρτα κρατώντας έναν κουβά με νερό τον οποίο και αδειάζει πάνω στον τέως Βασιλιά που έβαλε τα γέλια!
Η σύγκρουση του «Θησέα» και «ο λογαριασμός στα ανάκτορα!»
Εν έτη 1961 φθάνει στο Τουρκολίμανο ο «Θησεύς» μια μικρή αλλά συνάμα ιδιαίτερα γρήγορη θαλαμηγός, που αγοράστηκε από τη Βασιλική οικογένεια τότε για σύντομα ταξίδια αναψυχής.
Ο δεινός ιστιοπλόος Μάρκος Ράπτης σε ηλικία 15 ετων σε μια από τις πρώτες εξόδους του με σκάφος FINN από το Τουρκολίμανο χάνει τον έλεγχο καθώς μια σφήνα μπήκε ανάμεσα στον καθρέπτη και το τιμόνι και το σκάφος εμβολίζει TON…ΘΗΣΕΑ !! που βρισκόταν αγκυροβολημένος στο λιμάνι.
Μόλις ο Κωνσταντίνος συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί κατεβαίνει από τον Ναυτικό Όμιλο και επιβιβάζεται στο σκάφος συμβουλεύοντας το νεαρό τότε συναθλητή του να φύγει για να μην καταλάβουν από τον τότε Β.Ν.Ο.Ε. τι είχε γίνει, γιατί θα τελείωνε η ιστιοπλοϊκή του καριέρα πριν αρχίσει κι ότι Αυτός θα επισκεύαζέ τον ΘΗΣΕΑ.
Όπως μάλιστα θυμάται ο επιχειρηματίας ο τότε διάδοχος εκμυστηρεύθηκε στον φίλο και συναθλητή του «πήγαινε στον Όμιλο και φρόντισε να μην καταλάβει κανείς τίποτε! Τα αλλά θα τα φροντίσω εγώ! Αυτό ήταν το ήθος και το ύφος του ανδρός!!»
Είναι ευρέως γνωστό στο Μικρολίμανο πως ο Κωνσταντίνος ένιωθε ιδιαίτερη αγάπη για τους συναθλητές του και ιδίως για τους Έλληνες συναθλητές του από οποίο κοινωνικό στρώμα και αν αυτοί ανήκαν….
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθει στην Κέρκυρα στις αρχές της δεκαετίας του 1960.
  • Ο «ψηλός» όπως τον αποκαλούσαν κατέβηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας όπου είχαν αράξει τα σκάφη για να δει τα πληρώματα και δει τους Έλληνες ιστιοπλόους.
Τοτε αντιλήφθηκε ότι τα πλήρωματα  γευμάτιζαν σε ένα φτωχό ταβερνάκι του λιμανιού και αφού τους πλησίασε και είδε το φτωχό γεύμα τους έδωσε εντολή να πάνε να φάνε όπου θέλουν και να στείλουν τον λογαριασμό στα ανάκτορα!
Ήταν μια φράση που μέχρι και σήμερα λέγεται στο Τουρκολίμανο «φάε και πιες όπου θες και στείλε το λογαριασμό στα ανάκτορα!».

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Βιασμός 12χρονης – Κρυμμένα στο μαγαζί του Μίχου κινητό και τάμπλετ. «Να πάρει κεφάλια ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ!»

«Σκάνδαλο» Εύας Καϊλή – Ολοκληρώθηκε η ακρόαση στο προδικαστικό συμβούλιο. Εν αναμονή της απόφασης