Ο Αιμίλιος Χειλάκης μπορεί να έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υποκριτική, ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη πάθος που εξακολουθεί να κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του – και αυτό δεν είναι άλλο από το ποδόσφαιρο.
Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη σχέση του με το θέατρο, περιγράφοντας με μια χαρακτηριστική ατάκα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη δουλειά του: «Είμαι Καραγκούνης στο θέατρο, ματώνω τη φανέλα».
Με αυτή την παρομοίωση, ο Χειλάκης έδωσε το στίγμα της αφοσίωσης που δείχνει πάνω στη σκηνή, συνδέοντας την ένταση και το πάθος του ποδοσφαίρου με την καθημερινότητα ενός ηθοποιού.
Για εκείνον, το θέατρο αποτελεί τη μεγάλη επαγγελματική του αγάπη, όμως η μπάλα παραμένει μια σταθερή αγάπη που δεν έχει εγκαταλείψει. Δύο διαφορετικοί κόσμοι, με κοινό παρονομαστή το πάθος και την αφοσίωση.
