Από σήμερα έως τις 15 Μαΐου… οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ

1 Min Read

Ξεκινά από σήμερα ο νέος κύκλος πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ, με χιλιάδες δικαιούχους να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους έως και τις 15 Μαΐου. Συντάξεις, επιδόματα, παροχές ανεργίας αλλά και προγράμματα απασχόλησης βρίσκονται στο επίκεντρο των καταβολών, σε μια περίοδο όπου η οικονομική πίεση στα νοικοκυριά παραμένει ασφυκτική.

  • Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο e-ΕΦΚΑ θα προχωρήσει σε πληρωμές που αφορούν αναδρομικά, επιδόματα μητρότητας, παροχές ασθενείας και αποζημιώσεις προς ασφαλισμένους, ενώ η ΔΥΠΑ θα καταβάλει επιδόματα ανεργίας, επιδοτούμενες άδειες μητρότητας, αλλά και ποσά που σχετίζονται με προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης.

Οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται σταδιακά μέχρι τις 15 Μαΐου, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων και τις προβλεπόμενες διαδικασίες των φορέων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούν τους πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις και να ελέγχουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για τις καταβολές.

Την ίδια ώρα, παραμένει έντονη η αγωνία χιλιάδων ασφαλισμένων και ανέργων που περιμένουν τις συγκεκριμένες πληρωμές για να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις και καθημερινές ανάγκες.

Share This Article