Απίστευτο – Χρωστάει σε κάρτες ο Μητσοτάκης 6.100 ευρώ

1 Min Read

Στη δημοσιότητα δόθηκε το νέο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης για το 2025, που αφορά τη χρήση του 2024, με τα στοιχεία να καταγράφουν εισοδήματα, καταθέσεις, ακίνητα αλλά και οφειλές.

  • Ο πρωθυπουργός δηλώνει συνολικά εισοδήματα ύψους 81.673 ευρώ, εκ των οποίων περίπου 10.700 ευρώ προέρχονται από αξιοποίηση ακινήτων. Παράλληλα, μέσα στο 2024 προχώρησε σε πώληση ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, με αξία πώλησης 500.000 ευρώ.

Οι τραπεζικές του καταθέσεις ανέρχονται περίπου στις 573.000 ευρώ, ενώ σημαντικό μέρος του ποσού φαίνεται να συνδέεται με την εκποίηση των ομολόγων. Η ακίνητη περιουσία του παραμένει αμετάβλητη, ενώ στη δήλωση περιλαμβάνονται και δύο αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν το 2016 και το 2017.

  • Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως είναι πως στο «πόθεν έσχες» εμφανίζεται και οφειλή 6.100 ευρώ από πιστωτική κάρτα, αλλά και δάνειο 150.000 ευρώ από την αδελφή του Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Στη δήλωση της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, καταγράφονται καταθέσεις που ξεπερνούν τα 1,3 εκατ. ευρώ, αλλά και οφειλή προς την Intrum Hellas ύψους άνω των 818.000 ευρώ.

Share This Article