in

CryCry OMGOMG

Νεκρώνει η χώρα σήμερα λόγω απεργίας – Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Νεκρώνει» την Τετάρτη 17 Απριλίου η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ με αίτημα αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και την πάταξη της αισχροκέρδειας.

 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, “οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα ξεκινούν από τις 11 το πρωί. Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, συμμετέχουν ΕΚΑ και ΠΑΜΕ, διεκδικώντας άμεσες προσλήψεις, αλλά και συμβάσεις εργασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων”.

 

 

 

  • Στην απεργία θα συμμετάσχουν γιατροί (ΕΙΝΑΠ) καθώς και η ΟΛΜΕ με τρίωρη στάση εργασίας. Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Με σύνθημα «η ακρίβεια στα ύψη, οι μισθοί στα τάρταρα» η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ μισή ώρα νωρίτερα στο Σύνταγμα.

 

 

  • Στις 5 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας. Η ΓΣΕΕ διεκδικεί, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της «αυξήσεις μισθών, λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, πάταξη της αισχροκέρδειας, καθώς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατανομή κερδών στο εθνικό εισόδημα και προτελευταία στη συμμετοχή των μισθών στη εθνικό εισόδημα. Είμαστε δεύτερη στην ακρίβεια στην ευρωπαϊκή ένωση και προτελευταίοι στους μισθούς. Με δεδομένες τις πληθωριστικές πιέσεις και στη στέγαση η ΓΣΕΕ προτείνει την ανάπτυξη της κοινωνικής στέγασης σε δημόσια γη με χρήματα, από τα αποθεματικά του πρώην ΟΕΚ που ανέρχονται στο 1,5 δις αλλά και μέσω τραπεζών».

Τι νομίζετε;

-1 Points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αποκλειστικό – Τέσσερις φορές την εβδομάδα θα προβάλλεται το “Exathlon” στον ΣΚΑΙ

Παρασκήνιο – Αγωνία στον ΑΝΤ1 για την «Μάγισσα 2» . Το άνευρο φινάλε και τα χλιαρά νούμερα.