in

Απατεώνες απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες στη Μαγνησία

Στα νύχια απατεώνων έπεσαν δύο επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντας στη Σκιάθο και καταλυμάτων στη Ζαγορά, που έχασαν 4.900 και 2.000 € αντίστοιχα.

Οι δράστες, ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν μετά από έρευνες και προχθές καταδικάστηκαν ερήμην σε φυλάκιση 12 μηνών ο καθένας και χρηματική ποινή 300 €.

Στην πρώτη περίπτωση ένας 51χρονος από τη Θεσσαλονίκη κατηγορούνταν για συνέργεια σε απάτη με ιδιαίτερα μεγάλη ζημία τελεσθείσα με υπολογιστή.

Ο κατηγορούμενος το 2022 φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια καφέ μπαρ στη Σκιάθο και την κόρη της και ζήτησε να κάνει κράτηση τραπεζιού και ζήτησε να πληρώσει ηλεκτρονικά.

Τελικά κατάφερε να πείσει τις δύο γυναίκες και του έδωσαν κωδικούς ασφαλείας, κωδικούς e banking, τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων και τους απέσπασε 4.900 €.

Στη δεύτερη περίπτωση, την ίδια κατηγορία αντιμετώπισε μια 35χρονη από τη Λαμία, η οποία το 2022 επικοινώνησε με ξενώνα στην Ζαγορά για να κλείσει δωμάτιο, κατάφερε να υποκλέψει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και του απέσπασε 2.000 €.

Οι δύο κατηγορούμενοι που δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο, κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν ερήμην σε φυλάκιση 12 μηνών και 300 € χρηματική ποινή με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Χριστίνα Κοραή για τον θάνατο της αδελφής της – «Η Εκκλησία δεν δέχεται να της κάνει κηδεία, παρανόμησα και της έκανα»

Eurovision 2025 – Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου αναχώρησαν για την Ελβετία