in

CryCry OMGOMG

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ρόδο – Γέμισαν με κόσμο οι δρόμοι, εκκενώσεις από τη θάλασσα

Η φωτιά στη Ρόδο καίει ανεξέλεγκτη σήμερα Σάββατο για Πέμπτη ημέρα και οι εικόνες που έρχονται από το νησί είναι συγκλονιστικές.

  • Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram και δείχνει πολλούς ανθρώπους να απομακρύνονται με τα πόδια την ώρα που ο ουρανός έχει καλυφθεί από τον καπνό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου τρεις ξενοδοχειακές μονάδες καίγονται στο Κιοτάρι, το οποίο είχε εκκενωθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.

Παράλληλα, από τη θάλασσα εκκενώνει το Λιμενικό τουρίστες και όποιον άλλον μπορεί με την κατάσταση δυστυχώς να είναι δραματική και η μόνη προτεραιότητα είναι πλέον οι ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με το rodosreport. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχες στα ξενοδοχεία ώστε να προχωρησουν οι εκκενώσεις και να μην προχωρήσει η φωτιά σε παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις.

Η προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών για να τεθεί υπό έλεγχο είναι τιτάνιες, ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Το βασικό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Λαέρμων και Λάρδου.

Για προληπτικούς λόγους νωρίς το μεσημέρι αποφασίστηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδου και Πυλώνας και πριν από λίγο η εκκένωση της κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοτάρι από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικό μήνυμα έφτασε στα κινητά των κατοίκων από το 112 και τους κατευθύνει προς την περιοχή Γεννάδι.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως δύο ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής Κιοτάρι, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν και οι πελάτες τους μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία σε ασφαλείς περιοχές. Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία στο σχολικό συγκρότημα Αρχαγγέλου (2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μεγάλο μέρος του νησιού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο πλαίσιο προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος αφού για λόγους προστασίας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

Η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δίνεται και με ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και από αρκετές ομάδες πυροσβεστών και εθελοντών που επιχειρούν σε όλο το μέτωπο.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

10 Comments

  1. Μην βάζετε άλλες. Φτάνει πια. Έλεος. Λυπηθείτε την χώρα.
    Πότε άλλοτε στην Ελλάδα έκαιγαν οι φωτιές, λες και είμαστε αχανής Καλιφόρνια ή Αυστραλία?
    Τι εγκληματικό όπλο μπορεί να γίνει η ψήφος…
    Και μην μου πείτε ότι σας φταίνε οι αντίπαλοι γιατί γελάνε και οι πέτρες με τις σαχλαμάρες που λέτε.
    Εσείς φταίτε και μόνο εσείς.

  2. Κώλους να κάνουν ηλιοθεραπεία στις παραλίες θα δεις.
    Αλίμονο στη φύση που είναι η μόνη που δεν φταίει για την ανεξέλεγκτη ανθρώπινη συμπεριφορά και πλεονεξία.

    • Εκτός από την πρώτη πρόταση. Δεν είναι ο κανόνας.
      Αλίμονο και στους ανθρώπους που καίγονται οι περιουσίες και τα σπίτια τους και δεν ευθύνονται γι’ αυτήν την κατάσταση. Δεν θα δεις μόνο ανέμελους να κάνουν ηλιοθεραπεία. Θα δεις πολλούς σοβαρούς ανθρώπους να υποφέρουν και να βασανίζονται προσπαθώντας να σώσουν το βιός τους.

  3. Άσ’ τα να πάνε. Πόνος και θλίψη για ό,τι συμβαίνει. Μακάρι να γίνει ένα θαύμα και να πάνε όλα καλά!
    Παρά τις περίεργες συνθήκες, σου εύχομαι να περάσεις υπέροχα και να κάνεις όμορφες διακοπές!

  4. Έχει καεί όλη η Ελλάδα. Από εδώ και πέρα, θα ξεχάσουμε την Ελλάδα που ξέραμε.
    Μακάρι να γίνει ένα θαύμα να αναγεννηθεί η φύση της χώρας μας αλλά και η φύση παγκοσμίως.

Πλάνα που κόβουν την ανάσα – Η τρομακτική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων μπροστά από μια περαστική

Αγγελική Ηλιάδη – Κολάζει το νέο της ποστ με μαγιό…