Ανατροπή στις ΗΠΑ – Δεν απαγορεύουν τις εξαγωγές ντίζελ

1 Min Read

Συναγερμός στις αγορές καυσίμων προκάλεσε δημοσίευμα του Politico, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει προσωρινό «φρένο» στις εξαγωγές ντίζελ για διάστημα 90 ημερών. Ο Λευκός Οίκος, πάντως, έσπευσε να διαψεύσει το συγκεκριμένο σενάριο, χαρακτηρίζοντας την πληροφορία «fake news».

  • Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται καθολική και προσωρινή απαγόρευση στις εξαγωγές ντίζελ, βάζοντας τέλος στα σχετικά σενάρια.
  • Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ, είχε προειδοποιήσει ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Όπως ανέφερε, μια απαγόρευση στις εξαγωγές θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών της βενζίνης και των αεροπορικών καυσίμων.

Ο ίδιος αποκάλυψε, ωστόσο, ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει άλλες παρεμβάσεις, κυρίως σε εθελοντική βάση, με στόχο να περιοριστούν οι πιέσεις στην αγορά καυσίμων.

Έτσι, προς το παρόν, το σενάριο για γενική απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ από τις ΗΠΑ μπαίνει στον… πάγο, με τον Λευκό Οίκο να κάνει λόγο για δημοσίευμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Share This Article