Νέα «πόρτα» στην προσπάθεια του Κώστα Πάσσαρη να βγει από τη φυλακή, καθώς το δικαστήριο του Ντολζ στη Ρουμανία απέρριψε οριστικά το αίτημά του για υφ’ όρον αποφυλάκιση.
- Ο Έλληνας ισοβίτης παραμένει έγκλειστος στη Ρουμανία, έχοντας ήδη συμπληρώσει περισσότερα από 24 χρόνια κράτησης.
- Παρότι είχε φτάσει το ελάχιστο όριο των 20 ετών που απαιτείται για να εξεταστεί η δυνατότητα αποφυλάκισης, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πληροί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.
Η απόφαση έρχεται μάλιστα λίγους μήνες μετά την αντίστοιχη αρνητική ετυμηγορία του δικαστηρίου της Κραϊόβα, τον Ιούνιο του 2026.
Ο Πάσσαρης είχε καταδικαστεί στη Ρουμανία το 2003 για τη δολοφονία δύο εργαζομένων σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στο Βουκουρέστι.
Η υπόθεσή του είχε απασχολήσει έντονα και την Ελλάδα, καθώς τον Ιανουάριο του 2020 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών τον καταδίκασε ερήμην σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη, καθώς και σε επιπλέον 49 χρόνια κάθειρξης για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και τρεις ληστείες.
Έτσι, προς το παρόν, ο Πάσσαρης παραμένει πίσω από τα κάγκελα, παρά την προσπάθειά του να εξασφαλίσει την υφ’ όρον αποφυλάκισή του.
