in ,

OMGOMG CryCry

Αισιοδοξία για τον Όλεγκ Νταντσένκο – «Οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάσταση του. Έχει συνείδηση»

O Όλεγκ Νταντσένκο υπέστη τριπλή ανακοπή καρδιάς στην προπόνηση της Ζόρια στην Τουρκία.

Νταντσένκο, ο οποίος αγωνίζεται στην ουκρανική Ζόρια, ως δανεικός από την ΑΕΚ, υπέστη έμφραγμα την Κυριακή (12/2) στην προπόνηση της ουκρανικής ομάδας, η οποία πραγματοποιεί το χειμερινή προετοιμασία της στην Τουρκία και νοσηλεύεται στην εντατική.

  • Όπως αναφέρουν τα ουκρανικά δημοσιεύματα ο 28χρονος Ουκρανός μπακ σώθηκε χάρη στην επέμβαση των αυστριακών γιατρών, οι οποίοι έκαναν χρήση απινιδωτή για να τον επαναφέρουν, καθώς η καρδιά του σταμάτησε τρεις φορές! Στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Τουρκίας.

Τα νέα από την Ουκρανία είναι θετικά, αφού ο Όλεγκ Νταντσένκο φέρεται να βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και μεταφέρθηκε μετά την κατάρρευσή του.

Ο δημοσιογράφος του καναλιού «Football 2.0», Μίροσλαβ Νέμπεσνικ, μετέφερε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην υγεία του Όλεγκ Νταντσένκο.

 

«Η προπόνηση ήταν μια κανονική προθέρμανση, ούτε καν στη μέση της προπόνησης. Οι συμπαίκτες παρατήρησαν ότι ο Νταντσένκο συμπεριφέρεται περίεργα. Αρχίζει να κουνιέται από άκρη σε άκρη, κάποια στιγμή χάνει τις αισθήσεις του. Οι παίκτες τον πλησίασαν για να ελέγξουν τον σφυγμό του και δεν είχε! Του έγιναν ενέσεις που χρειάζονται για να ξεκινήσει η καρδιά. Χρειαζόταν όμως απινιδωτής, δεν αρκούσε το άμεσο καρδιακό μασάζ. Όλη αυτή η διαδικασία άντλησης του Όλεγκ διήρκεσε περίπου 30 λεπτά. Η καρδιά σταμάτησε τρεις φορές και χρειάστηκε τρεις φορές μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση», μετέδωσε ο Μίροσλαβ Νέμπεσνικ.

  • Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, ο Ουκρανός δημοσιογράφος ανέφερε τα εξής: «Οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάσταση του. Έχει συνείδηση. Οι γιατροί κάνουν τώρα μια ακριβή διάγνωση για το πόσο εκτεταμένη ήταν η καρδιακή προσβολή. Απ’ αυτό θα εξαρτηθούν τα περαιτέρω βήματα των γιατρών. Εάν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση ή εάν όλα θα αντιμετωπιστούν με ιατρική περίθαλψη».

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Ανακοίνωση ΣΕΗ – Σε νέα απεργία προχωρούν οι ηθοποιοί

Γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό – «Έδεσαν την γιαγιά μου και της είπαν “ζήσεις – πεθάνεις, εδώ θα μείνεις”»