in

OMGOMG

Αγωνία για τους αγνοούμενους – Συνεχίζει να απειλεί η υπερχείλιση του Πηνειού

Η κακοκαιρία Daniel έχει υποχωρήσει, τα προβλήματα, ωστόσο, παραμένουν στη Θεσσαλία, με επίκεντρο τη Λάρισα, όπου οι τεράστιοι όγκοι νερού που έχουν πλημμυρίσει χωριά της περιοχής, δεν έχουν υποχωρήσει πλήρως και ο κίνδυνος παραμένει. Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε δέκα νεκρούς, η αγωνία για τους αγνοούμενους κορυφώνεται, ενώ με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διασώσεις εγκλωβισμένων ανθρώπων. Ο Πηνειός υπερχείλισε με αποτέλεσμα όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, η Νέα Σμύρνη να έχουν πλημμυρίσει.

  • Συγκεκριμένα, η στάθμη του Πηνειού έφτασε μέχρι και τα 10 μέτρα και εκφράζονταν φόβοι ότι αν συνεχιζόταν η άνοδος, το νερό ήταν πιθανόν να έφτανε ακόμη και μέσα στην πόλη. Μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής, το 112 έστελνε ηχούσε στα κινητά των κατοίκων της Λάρισας, με το τελευταίο μήνυμα να ειδοποιεί τους κατοίκους της συνοικίας Ιπποκράτη να απομακρυνθούν προς Αλκαζάρ και το κέντρο της πόλης, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 στους κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Θωμά, αλλά και της περιοχής Γιάννουλη και εργατικές κατοικίες, προκειμένου να απομακρυνθούν.

 

Τη νύχτα μήνυμα του «112» εστάλη στους κατοίκους της Αλεξανδρινής Αγιάς προκειμένου να απομακρυνθούν προς το Στόμιο. Σήμερα το πρωϊ ο δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας στο Action24 , επιβεβαίωσε πως η στάθμη του νερού στον Πηνειό μπορεί να είχε φτάσει τα 10 μέτρα, ότι η κατάσταση είναι “πόλεμος” αλλά υπάρχει μια ήπια μεταβολή του νερού προς τα κάτω.

 

 

Δείτε τι είπε πρίν απο λίγο:

 

 

 

 

 

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Με πρωτοβουλία Μαρινάκη… η βοήθεια του Ολυμπιακού στους πληγέντες

Στον ανακριτή σε λίγο οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Αντώνη