in

Αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού – Ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή Pirola

Mια ισχυρή υποπαραλλαγή, η ΒΑ.2.86, του κορονοϊού ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

 

  • Πρόκειται για υποπαραλλαγή η οποία περιλαμβάνει πολλές μεταλλάξεις του ιού και βρίσκεται στο μικροσκόπιο ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) από τα μέσα Αυγούστου.

 

Η Pirola, όπως έχει γίνει ευρέως γνωστή η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή, ανιχνεύθηκε την εβδομάδα 21-27 Αυγούστου στη Γερμανία, διευκρινίζει το RKI.

  • Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ αναφέρει επίσης ότι από τις αρχές Ιουλίου καταγράφουν αύξηση τα κρούσματα οξείας λοίμωξης του αναπνευστικού, κατ’ αναλογία με την αύξηση των επιβεβαιωμένων μολύνσεων με SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τη νόσο Covid-19.Την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαιώθηκαν περίπου 6.780 κρούσματα Covid-19 στη Γερμανία, αριθμός υπερτριπλάσιος σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων εκτιμάται πως είναι μεγαλύτερος, αφού οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι είναι πολύ λιγότεροι πλέον σε σύγκριση με την εποχή της πανδημίας.

 

 

Η ιολόγος Σάντρα Σίζεκ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Φρανκφούρτης τόνισε πως ήταν «θέμα χρόνου» ο εντοπισμός της υποπαραλλαγής BA.2.86 του κορωνοϊού στη Γερμανία. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θεωρεί πως θα επιφέρει αξιοσημείωτη αλλαγή δεδομένων, ούτε πως η γερμανική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να επιβάλει εκ νέου περιοριστικά μέτρα.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Χριστίνα Αλεξανιάν – S3xy στη Ρόδο και όποιος αντέξει…

Χατζηδάκης – Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 600 εκατ. ευρώ – Τέλος από Νοέμβρη το market pass