in

OMGOMG

Αυτό μας έλειπε! Συναγερμός για την ιλαρά στο Λονδίνο. Κίνδυνος για επιδημία

Ανεμβολίαστα για την ιλαρά τρία στα δέκα μικρά παιδιά στο Λονδίνο και δύο στα δέκα σχολικής ηλικίας. Το Λονδίνο μπορεί σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπο με χιλιάδες ασθενείς με ιλαρά, λόγω του χαμηλού επιπέδου εμβολιασμού εναντίον της νόσου, προειδοποιεί η αρμόδια βρετανική υγειονομική Αρχή.

 

  • Μαθηματικά μοντέλα έδειξαν ότι αν δεν αλλάξει σύντομα η κατάσταση, μπορεί να ξεσπάσει επιδημία που θα μολύνει 40.000 έως 160.000 ανθρώπους. Ανάλογος κίνδυνος στην υπόλοιπη Βρετανία δεν υπάρχει, διότι έχει υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Γι’ αυτό και στην υπόλοιπη χώρα ο κίνδυνος μιας μεγάλης επιδημίας είναι χαμηλός. Αντιθέτως, στο Λονδίνο είναι επείγουσα ανάγκη να εμβολιαστούν για την ιλαρά τα μικρά παιδιά, οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες. Την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε η Βρετανική Αρχή Ασφαλείας της Υγείας (UKHSA), η οποία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα.

 

Σύμφωνα με αυτά, ο εμβολιασμός για την προστασία από την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά (τριπλούν εμβόλιο MMR) βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας. Σχεδόν 1 στα 10 παιδιά σε όλη τη χώρα δεν είναι εμβολιασμένα όταν αρχίζουν το σχολείο. Ειδικά στο Λονδίνο όμως, η εμβολιαστική κάλυψη είναι:

  • Στις ηλικίες έως 2 ετών 69,5% και κατά την έναρξη της σχολικής ζωής περίπου 80%

 

Η ιλαρά όμως είναι μία από τις πιο μεταδοτικές νόσους. Γι’ αυτό τον λόγοι οι επιστήμονες του UKHSA και της Σχολής Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου θέλησαν να δουν τι μπορεί να συμβεί σε μία περιοχή με  χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

 

 

  • Όπως ανακοίνωσαν, η επιδημία δεν έχει ακόμα αρχίσει. Παρ’ όλα αυτά, έχουν ήδη καταγραφεί εφέτος 128 κρούσματα, έναντι 54 ολόκληρο το 2022. Το 66% των κρουσμάτων καταγράφηκε στο Λονδίνο. Εάν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και ξεσπάσει επιδημία, πιο ευάλωτοι θα είναι οι νέοι 19 έως 25 ετών. Η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά τους φοιτητές.

 

Επιπλέον, η UKHSA εκτίμησε ότι μία ενδεχόμενη επιδημία θα ασκούσε τεράστια πίεση στο σύστημα Υγείας της χώρας. Και αυτό, διότι το 20% έως 40% των ανθρώπων που θα μόλυνε η ιλαρά, θα χρειάζονταν νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Μαλακάσα – Φορτηγάκι λαμπάδιασε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Σώος ο οδηγός (Video)

Κοινωνικός Τουρισμός – Από σήμερα οι αιτήσεις για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες