in

AngryAngry OMGOMG

“Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος” – Χειροπέδες σε καταζητούμενο από τις ελβετικές Αρχές

Ένας 44χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτη μέσω υπολογιστή, εντοπίστηκε και συνελήφθη βραδινές ώρες της Τρίτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Τον αναζητούσαν οι ελβετικές Αρχές ως κατηγορούμενο μέλος εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιούταν σε διαδικτυακές επενδυτικές απάτες σε βάρος πολιτών, κυρίως εντός Ευρώπης.

Με την υπόσχεση απόκτησης μεγάλων κερδών στο πεδίο των εναλλακτικών επενδύσεων, οι πολίτες επένδυαν συνήθως μικροποσά και η εν λόγω επένδυση απέφερε κέρδη. Έπειτα συνέχιζαν τις επενδύσεις, συνήθως με μεγαλύτερα ποσά, οι επιστροφές των οποίων ωστόσο δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Το εγκληματικό αυτό κύκλωμα φέρεται ότι ίδρυσε εταιρεία με έδρα το Κίεβο, η οποία λειτουργούσε ως κάλυψη σε ένα δαιδαλώδες δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών, μέσω του οποίου μεταφέρονταν τα χρηματικά ποσά που επένδυαν τα θύματα στις πλατφόρμες τους.

Αφού επιτυγχάνονταν η συγκάλυψη της προέλευσης των χρημάτων στο εν λόγω δίκτυο, οι δράστες «ξέπλεναν» τα ποσά με τη βοήθεια κρυπτονομισμάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μαρίνα Ασλάνογλου – «Έκανα τρεις εξωσωματικές, ένιωθα φοβερές ενοχές ότι δεν μπορώ να αποκτήσω παιδί»

Σοκάρει αθλητής της ΑΕΚ – «Μόλις άφησα το μηχανάκι μου στην αυλή…»