Σε δύο χρόνια ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1.500 ευρώ τονίζει σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως είναι αρνητικός στην επαναφορά της αρμοδιότητας για τον κατώτατο μισθό στους κοινωνικούς εταίρους.
- Συγκεκριμένα σημειώνει ότι οι μισθοί δεν αυξάνονται με νόμους, γιατί , όπως λέει, αν τους αυξήσεις με νόμους , βάζεις σε κίνδυνο την αντοχή της οικονομίας με αποτέλεσμα την κατάρρευση και την εκτόξευση της ανεργίας.
«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι σε δύο χρόνια ο μέσος μισθός θα φτάσει τα 1.500 ευρώ και η βεβαιότητά μου εδράζεται στην προσέλκυση επενδύσεων. Η προσέλκυση επενδύσεων προκαλεί μεγαλύτερη ζήτηση και σύμφωνα με τους νόμους του καπιταλισμού αυξάνεται η αξία της εργασίας , συνθήκη που οδηγεί στην αύξηση των μισθών. Πρακτικά αν μια επιχείρηση δε δίνει αυξήσεις , μπορεί εύκολα ο εργαζόμενος να αναζητήσει αλλού δουλειά με καλύτερη αμοιβή», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.
Σε ό,τι αφορά τέλος τις εκκρεμείς συντάξεις, τονίζεται οτι σήμερα οι εκκρεμότητες φτάνουν τις 103.665 αν και ο ΕΦΚΑ θεωρεί ότι είναι υπόλογος για περίπου 50.000 επικουρικές για τις οποίες έχει εκδοθεί η απόφαση για την κύρια σύνταξη, αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης και εστιάζει στην έκδοση των επικουρικών λέγοντας πως ετοιμάζεται νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να επιταχύνουμε το ρυθμό έκδοσης των επικουρικών.
«Το πρώτο βήμα είναι η αυτόματη εκκαθάριση του μητρώου ασφαλισμένων στο δημόσιο τομέα . Το 50% των εκκρεμών επικουρικών θα δοθεί μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Όσον αφορά τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις είμαστε σε πτωτική τροχιά . Όταν ανέλαβα οι εκκρεμότητες ανέρχονταν σε 34.000 , σήμερα είναι στις 32.00 και στο τέλος Οκτωβρίου θα μειωθούν στις 30.000. Στόχος είναι στο τέλος του χρόνου να κατέβουμε στις 25.000» .
