Απίστευτη υπόθεση απάτης αποκαλύφθηκε στη Μυτιλήνη με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα που έχασε 80.000 ευρώ αλλά και πολύτιμα κοσμήματα από κύκλωμα που παρουσιαζόταν ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μυτιλήνης, τρεις ημεδαποί ηλικίας 15, 22 και 23 ετών έχουν ταυτοποιηθεί ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμη δύο άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στο οργανωμένο σχέδιο.
- Οι δράστες τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη και της είπαν πως υπάρχει σοβαρή διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι της. Μεθοδικά και εκμεταλλευόμενοι τον φόβο της, την έπεισαν να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα ώστε δήθεν να προστατευτούν από πιθανή καταστροφή.
Η γυναίκα, χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό, άφησε σακούλα με 80.000 ευρώ και χρυσαφικά κοντά στην είσοδο του διαμερίσματός της, από όπου οι απατεώνες τα άρπαξαν και εξαφανίστηκαν. Η υπόθεση προκαλεί σοκ στην τοπική κοινωνία και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις τηλεφωνικές απάτες που στοχεύουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους.
