in

AngryAngry OMGOMG

Αδιανόητη απάντηση οδηγού του ΟΑΣΑ σε ΑμεΑ – «Να μην βγαίνεις αν δεν μπορείς μόνος σου»

Μόλις το ένα τέταρτο των λεωφορείων του ΟΑΣΑ διαθέτει μπάρα για την επιβίβαση ατόμων που κυκλοφορούν με αναπηρικό αμαξίδιο.

Την αδιανόητη συμπεριφορά ενός οδηγού του ΟΑΣΑ καταγγέλλει άτομο με αναπηρία σε βίντεο που ανήρτησε στο TikTok, καταγράφοντας όσα συνέβησαν όταν επιχείρησε να μπει στο λεωφορείο χωρίς ράμπα.

Στο βίντεο φαίνεται το λεωφορείο να σταματά αλλά να μην κατεβαίνει η ειδική ράμπα. Στον διάλογο που ακολουθεί όταν ο νεαρός άνδρας πλησιάζει την μπροστινή πόρτα του λεωφορείου, ο οδηγός ακούγεται να του λέει «δεν έχεις βοηθό ρε;».

Όταν εκείνος του απαντά αρνητικά, τότε ο οδηγός συνεχίζει λέγοντας «γιατί πας έξω;» προκαλώντας εύλογα την αμηχανία του: «Να μην βγαίνω μόνος μου δηλαδή;», αναρωτιέται. «Όχι να μην βγαίνεις αν δεν μπορείς»
  • Αφού τελικά ο οδηγός του ΟΑΣΑ βοήθησε τον άνδρα να μπει στο λεωφορείο ακολούθησε δεύτερος γύρος προσβλητικής συμπεριφοράς καθώς ακούγεται να του λέει «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όλα στην τσέπη…».

Στη συνέχεια του βίντεο, ο χρήστης του TitTok εξηγεί πόσο προβληματική είναι η κατάσταση με τις οδηγίες που δίνονται στους οδηγούς και στους επιβάτες, καθώς και το «ιδιόρυθμο» καθεστώς που επί της ουσίας καθιστά αδύνατη τη χρήση των ΜΜΜ από ΑμεΑ.

Τι νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Καίτη Γαρμπή – «Δεν μπορούσα έξι μέρες μετά την κηδεία να τραγουδάω τσιφτετέλια»

Πέτρος Μπουσουλόπουλος – «Άλλαξα δουλειά, παλεύουμε να γίνουμε άσημοι όχι διάσημοι»