Νέο κύμα πτώσης της θερμοκρασίας περιμένουμε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, με τον καιρό να θυμίζει πλέον περισσότερο χειμώνα παρά φθινόπωρο.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, το σκηνικό θα περιλαμβάνει τοπικές βροχές, αυξημένες νεφώσεις, αλλά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στο επίκεντρο των φαινομένων θα βρεθούν κυρίως η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Εύβοια. Περισσότερες πιθανότητες για βροχές υπάρχουν στη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια και τα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.
Την ίδια ώρα, λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, σε υψόμετρα πάνω από τα 1.500-1.600 μέτρα. Το κρύο θα γίνει αισθητό κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, με τη Δυτική Μακεδονία να καταγράφει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, από 0 έως 9-11 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει τους 12-13 βαθμούς. Προσοχή χρειάζεται και στους βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ, αλλά και στις ομίχλες που ενδέχεται να περιορίσουν την ορατότητα τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.
