«Έκαναν φτερά» 500.000 ευρώ από πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή – Η καταδίκη που τον στέλνει στη φυλακή

1 Min Read

Κάθειρξη έξι ετών επιβλήθηκε σε επιχειρηματία για απάτη ύψους 500.000 ευρώ σε βάρος γνωστού πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου και της Εθνικής Ελλάδος.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με τον κατηγορούμενο να απουσιάζει από τη δικαστική αίθουσα και να καταδικάζεται ερήμην.

Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε ως άνθρωπος με εξειδικευμένες γνώσεις στο τραπεζικό σύστημα και διασυνδέσεις στο εξωτερικό. Τότε, προσέγγισε τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αναζητούσε τρόπο να μεταφέρει τις αποταμιεύσεις του σε ελβετική τράπεζα.

Με αυτό το πρόσχημα φέρεται να κατάφερε να αποσπάσει το τεράστιο ποσό, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, είχε προσεγγίσει με παρόμοιο τρόπο και άλλους ποδοσφαιριστές.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη εννέα ετών, ωστόσο η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Στη νέα δίκη δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή έξι ετών.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επιβλήθηκε και στη μάνατζέρ του. Ο επιχειρηματίας αναζητείται και, εφόσον συλληφθεί, αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή.

Share This Article