Η υπόθεση που έχει προκαλέσει σεισμό στο ελληνικό μπάσκετ περνά πλέον στο κρίσιμο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης, με έξι κατηγορούμενους να βρίσκονται στο επίκεντρο και τις εξελίξεις να προκαλούν έντονο ενδιαφέρον.
Στην Ευελπίδων για τις απολογίες
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο Γιώργος Μαυραγάνης και οι διαιτητές που εμπλέκονται στην υπόθεση οδηγήθηκαν την Πέμπτη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία, προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Στο μικροσκόπιο δεκάδες αγώνες
Η έρευνα αφορά καταγγελίες για πιθανή χειραγώγηση περίπου 50 αγώνων, από διαφορετικές κατηγορίες του αθλήματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις και μηνύματα που εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές.
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει και η πληροφορία για τον εντοπισμό 820.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι διαιτητή, στο πλαίσιο των ερευνών.
Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στις απολογίες και στα στοιχεία που θα αξιολογήσουν οι δικαστικές αρχές.
