«Χρυσό» deal 103 εκατ. δολαρίων από τον Γιώργο Προκοπίου

2 Min Read

Στη ναυτιλιακή πιάτσα επικρατεί πραγματικός πυρετός με τις κινήσεις του Γιώργου Προκοπίου!

  • Ο κορυφαίος Έλληνας εφοπλιστής, αφού σάρωσε στην Κίνα κλείνοντας παραγγελίες-μαμούθ για 69 νέα πλοία, τώρα παραδίδει σεμινάριο στο σωστό timing, αξιοποιώντας την εκρηκτική ζήτηση για μεταχειρισμένα δεξαμενόπλοια.

Η είδηση που κάνει τον γύρο των ναυτιλιακών γραφείων αφορά τη φημολογούμενη πώληση του “Zouzou N” έναντι του αστρονομικού ποσού των 103 εκατομμυρίων δολαρίων!

  • Πρόκειται για ένα ηχηρό σοκ στην αγορά, καθώς ένα πλοίο ηλικίας 16 ετών αλλάζει χέρια σε τιμή που καταρρίπτει κάθε ιστορικό ρεκόρ.

Το παρασκήνιο, όμως, κρύβεται στους αγοραστές: είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν «τρελά» τιμήματα προκειμένου να εξασφαλίσουν άμεσα διαθέσιμη χωρητικότητα, χωρίς να περιμένουν τα χρόνια που απαιτούνται για τις παραδόσεις των νεότευκτων.

  • Και εκεί ο Προκοπίου έχει το απόλυτο πάνω χέρι! Μαζί με τις αναφερόμενες πωλήσεις των Tataki και Tianlong, η Dynacom συνδέεται πλέον με τρεις διαδοχικές συμφωνίες-μαμούθ, συνολικής αξίας περίπου 288 εκατομμυρίων δολαρίων!

Στους ναυτιλιακούς κύκλους το μεγάλο ερώτημα που ψιθυρίζεται είναι ένα: ποιοι είναι αυτοί οι ισχυροί παίκτες που αγοράζουν σε τέτοιες τιμές και πόσο ακόμη μπορεί να κρατήσει αυτό το ξέφρενο ράλι;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο έμπειρος εφοπλιστής μετατρέπει τη συγκυρία σε μυθικές υπεραξίες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά γιατί θεωρείται ο «βασιλιάς» του timing στη ναυτιλία!

Share This Article