Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της τραγωδίας της Marfin, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 42 και 46 ετών, επιστρέφουν στη φυλακή μετά τις συμπληρωματικές απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας.
Οι δύο κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν εκ νέου εξηγήσεις μετά την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία στο πλαίσιο τρομοκρατικών πράξεων και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24 εργαζομένων της τράπεζας.
Η εμπρηστική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin, στις 5 Μαΐου 2010, είχε τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς εργαζομένους, ανάμεσά τους και μία έγκυο γυναίκα, συγκλονίζοντας ολόκληρη τη χώρα. Πρώτη απολογήθηκε η 46χρονη, η οποία παρέδωσε υπόμνημα 56 σελίδων, επιμένοντας στην αθωότητά της και αντικρούοντας τις νέες κατηγορίες.
Στη συνέχεια, ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε ο 42χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, φέρεται να έσπασε την τζαμαρία της τράπεζας. Και εκείνος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, αρνούμενος το σύνολο του κατηγορητηρίου.
Η δικαστική έρευνα συνεχίζεται, καθώς την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου αναμένεται να απολογηθεί συμπληρωματικά και τρίτος προφυλακισμένος για την υπόθεση, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να έδινε οδηγίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Η υπόθεση της Marfin εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πιο τραγικές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
