Με εγκαίνια, νέες δεσμεύσεις και εξαγγελίες για έργα εκατομμυρίων ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ήπειρο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Η σημαντικότερη στιγμή ήταν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ένα έργο που ο υπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αλλάξαμε τη μοίρα του νοσοκομείου».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ακόμη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού, αλλά και την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου για το ανακαινισμένο ΤΕΠ.
Παράλληλα, συζήτησε με εκπροσώπους των εργαζομένων ζητήματα στελέχωσης και λειτουργίας του νοσοκομείου, ενώ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των πανεπιστημιακών κλινικών με προσλήψεις μελών ΔΕΠ.
Στην περιοδεία περιλαμβάνονταν επίσης τα εγκαίνια νέας μονάδας ψυχικής υγείας για άτομα με άνοια και Alzheimer στα Ιωάννινα, η οποία παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και κατ’ οίκον υποστήριξης.
Τελευταίος σταθμός ήταν η Κόνιτσα, όπου εγκαινιάστηκαν οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας. Το ζητούμενο πλέον είναι οι εξαγγελίες να συνοδευτούν από την απαραίτητη στελέχωση και την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινής εξυπηρέτησης των πολιτών.
