Τεράστιος “μάγκας” ο Μασούτης – Έδωσε μπόνους στον εαυτό του 2 εκατ. ευρώ

1 Min Read

Ο Γιάννης Μασούτης, ο ισχυρός άνδρας της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, έκρινε πως το 2025 ήταν μια κομβική χρονιά που άξιζε μια γενναιόδωρη επιβράβευση. Και φρόντισε να την απονείμει στον καταλληλότερο άνθρωπο: τον ίδιο του τον εαυτό.

  • Στις επίσημες οικονομικές καταστάσεις της οικογενειακής επιχείρησης προβλέφθηκε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ ως αμοιβή-μπόνους για τις υπηρεσίες του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η αλήθεια είναι πως η χρονιά είχε απαιτήσεις. Ο Μασούτης πέτυχε μια κρίσιμη αναδιάρθρωση, μεταφέροντας πάνω από 100 εκατ. ευρώ χρέους σε μεγαλύτερες χρονικές διάρκειες, ενώ παράλληλα προετοίμασε το έδαφος για το μεγαλύτερο επιχειρηματικό deal στην ιστορία της αλυσίδας: την εξαγορά της «Κρητικός».

  • Το ενδιαφέρον, φυσικά, έγκειται στα «δύο καπέλα» που φοράει. Ως μάνατζερ εισπράττει το μπόνους των 2 εκατομμυρίων ευρώ για την εξυγίανση του ισολογισμού.

Ως βασικός μέτοχος της οικογενειακής εταιρείας, βλέπει τη διοίκηση να εισηγείται επιπλέον διανομή μερίσματος 2 εκατ. ευρώ (3,97 ευρώ ανά μετοχή), από το οποίο θα καρπωθεί το αναλογούν ποσοστό του.

Ο Μασούτης ετοιμάζεται τώρα να οδηγήσει την εταιρεία στο μεγάλο στοίχημα των 190 εκατομμυρίων ευρώ για την ενσωμάτωση του «Κρητικού». Πριν όμως μπει στη μάχη του νέου ρίσκου, φρόντισε να ανταμείψει πλουσιοπάροχα τον τιμονιέρη της επιχείρησης.

Share This Article