Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ένας 52χρονος στη Φλώρινα, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψη δύο ατόμων, εκ των οποίων το ένα είναι ανήλικο.
- Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 52χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα στο σπίτι του από άγνωστο άνδρα, ο οποίος παρουσιάστηκε ως εφοριακός.
- Με το πρόσχημα ότι έπρεπε να καταγραφούν χρήματα και τιμαλφή για να αποφευχθεί υποτιθέμενο πρόστιμο, κατάφερε να τον πείσει να συγκεντρώσει πολύτιμα αντικείμενα.
Ο 52χρονος τοποθέτησε σε σακούλα κοσμήματα, χρυσαφικά και λίρες, συνολικής αξίας περίπου 9.000 ευρώ, αλλά και 2.700 ευρώ σε μετρητά.
Στη συνέχεια, όπως του υπέδειξε ο άγνωστος στο τηλέφωνο, έβγαλε τη σακούλα έξω από το σπίτι, όπου την παρέλαβαν τα δύο άτομα που συνελήφθησαν αργότερα. Ωστόσο, ο 52χρονος αντιλήφθηκε σύντομα ότι είχε πέσει θύμα απάτης και ενημέρωσε τις Αρχές.
Ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα τις δύο συλλήψεις. Τα χρήματα και τα τιμαλφή εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ στη συνέχεια αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.
