Όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας φαίνεται πως επιλέγουν να περάσουν τα σύνορα προκειμένου να γεμίσουν το αυτοκίνητό τους με σημαντικά φθηνότερα καύσιμα.
- Στον Προμαχώνα, οδηγοί από τις Σέρρες, τη Δράμα και το Κιλκίς διασχίζουν καθημερινά τα σύνορα με προορισμό πρατήρια στη Βουλγαρία.
- Η διαφορά στην τιμή είναι αρκετή ώστε το ταξίδι να θεωρείται συμφέρον, με την αμόλυβδη να εμφανίζεται φθηνότερη κατά περίπου 56 λεπτά το λίτρο και το diesel κατά 33 λεπτά.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στους Ευζώνους, όπου οδηγοί κατευθύνονται προς τη Βόρεια Μακεδονία για να προμηθευτούν καύσιμα. Εκεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, η διαφορά φτάνει περίπου τα 60 λεπτά για την αμόλυβδη και τα 54 λεπτά για το diesel.
Την ίδια ώρα, η συζήτηση για το κόστος των καυσίμων παραμένει έντονη, καθώς οι υψηλές τιμές επιβαρύνουν τόσο τους οδηγούς όσο και το κόστος μεταφοράς και παραγωγής.
Μάλιστα, η αγορά περιμένει τις νέες τιμές των διυλιστηρίων, με παράγοντες του κλάδου να εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει νέα αύξηση κοντά στο 2%.
