Νέα στοιχεία για τις τελευταίες κρίσιμες στιγμές πριν από τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη ήρθαν στο φως, μέσα από μαρτυρία του ανθρώπου που είχε προμηθεύσει τον απινιδωτή στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου.
- Ο επιχειρηματίας ιατρικού εξοπλισμού Γιώργος Αδαμόπουλος περιέγραψε το τηλεφώνημα που δέχθηκε από το ιατρείο, την ώρα που, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, υπήρχε ανάγκη να χρησιμοποιηθεί η συσκευή.
- Όπως ανέφερε, αρχικά επικοινώνησε μαζί του νοσηλεύτρια ζητώντας βοήθεια για τη λειτουργία του απινιδωτή. Στη συνέχεια μίλησε και με τη γιατρό, η οποία φέρεται να του είπε πως είχε πατήσει το ON, αλλά η συσκευή δεν λειτουργούσε.
Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν ενημερώθηκε ότι υπήρχε ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση. Όταν ρώτησε για την μπαταρία, πληροφορήθηκε πως παρέμενε στο κουτί της από την αγορά της συσκευής. Η κλήση έγινε στις 16:26 και διήρκησε περίπου ένα λεπτό.
Ο κ. Αδαμόπουλος εκτίμησε ότι πιθανότατα το πρόβλημα συνδεόταν με την μπαταρία, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα. Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας έκανε σοβαρές καταγγελίες και ζήτησε να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες του θανάτου.
